eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mourinho után nem volt ütőképes a Chelsea a rangadón

A Manchester United labdarúgócsapata sorozatban ötödik tétmeccsét ezúttal már nem 1-0-ra nyerte meg. Sir Alex Ferguson együttese az angol bajnokság hetedik fordulójában 2-0-ra győzött a vendég Chelsea ellen.

A Chelsea nem játszott rosszul az első félidőben, de semmiképpen sem kerekedett a United fölé félidőben. Egységet sugároztak a kezdés előtt, s egységben futballoztak a folytatásban. A Man United alig tudott helyzeteket kialakítani. Az egyiknél Wayne Rooney helyzetbe került a Chelsaea izraeli védőjével, Ben Haimal szemben, de csavarását Petr Cech bravúrral védte.

A félidő közepén akár büntetőt is rúghatott volna a United - Joe Cole szabálytalankodott Evrával szemben. Később Mikel Obi piros lapot kapott durvának minősített szereléséért, a játékvezető, Mike Dean alighanem elkapkodta a döntést.

Nem kapkodta el, ellenben, a félidő lefújását. Kétpercnyi hosszabbítást jelzett, aztán még tovább engedte a játékot. Akkor fejelte a találkozót valójában eldöntő gólt a kapufa közeléből Carlos Tévez. Ez volt az argentin csatár első gólja új klubjában, hivatalos mérkőzésen.

A második játékrészben Ryan Giggs egyszer közel járt a gólszerzéshez, de a United számára a legfontosabb az eredmény tartása volt. Ráadásul a Chelsea egy ízben hálás lehetett a bírónak, aki ki is állíthatta volna a Cristiano Ronaldo ellen szabálytalankodó Joe Cole-t.

A hajrában a Man United növelte az előnyét: Louis Saha büntetőből lőtt Cech kapujába. A Manchester United a 2-0-val az idény eddigi legfölényesebb diadalát aratta a masszív, de a kapura veszélytelen Chelsea ellen. A Premier League-ben címvédő manchesteriek sikerükkel előreléptek a tabella második helyére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×