eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bajnokok Ligája, H csoport: a Sevilla egyből a mély vízbe ugrik

A Sevilla jó másfél éve vezeti a klub-világranglistát - mégis csak szerda este játssza első mérkőzését a Bajnokok Ligájában. Juande Ramos kétszeres UEFA-kupa-győztes csapata az angol bajnokságot vezető Arsenal vendége lesz.

A Sevilla öt hónappal ezelőtt is Londonban járt, akkor az UEFA-kupában a Tottenham együttese ellen lépett pályára. Akkor, fordulatos mérkőzésen továbbjutott a gárda, elsősorban az első nyolc percben két gólt is szerző Freddy Kanouté jóvoltából.

Sem a mali nemzetiségű csatár, sem a klubja nem számíthat most hasonló kezdésre, az Arsenal ellen nehezebb dolga lesz a csapatnak. Juande Ramos - akinek a gárda jobbhátvédje, Daniel Alves szerint a mostani az utolsó idénye a klubnál, a következő nyáron igent mond majd egy gazdagabb kérőnek - két játékosára nem számíthat: Javi Navarro és Adriano Correia még nem épültek fel.

Kerzsakov kiesett a kezdő 11-ből

Az edző tervei szerint a kezdő csapatban két, a nyáron igazolt játékos kap majd helyet: a londoni Chelsea-től kölcsönvett, holland Khalid Boulahrouz, valamint a mali Seydou Keita. A többiek a régiek: Palop, Dani Alves, Escudé, Dragutinovics, Jesus Navas, Renato, Duda, Luis Fabiano és Kanouté.

Az orosz Kerzsakov, hiába volt a Recre elleni, vasárnapi bajnokin a mezőny legjobbja, nem marad az alaptizenegyben. Utóbbi egyébként bő egy héten belül másodszor is Londonba utazott: játszott múlt héten az orosz válogatottban az angolok ellen 3-0-ra elveszített Eb-selejtezőn.

Veretlenek találkoznak

A Sevilla még százszázalékos a spanyol bajnokságban, az Arsenal "csak" veretlen, viszont, 2004 októbere óta először, vezeti a Premier League tabelláját. Arsene Wenger együttesében éppen egy spanyol van a legjobb formában: Cesc Fabregas, aki már öt gólnál jár a szezonban. Ugyancsak spanyol a kapus, Manuel Almunia.

A menedzser két játékosára nem számíthat: a csapatkapitány, William Gallas és Emmanuel Eboué még sérült. A várható tizenegy: Almunia - Sagna, Touré, Senderos, Clichy - Hleb, Fabregas, Gilberto Silva, Rosicky - Adebayor, Van Persie.

A tulajdonos közbeszól

A csoport másik mérkőzésén a mezőny másik újonca, a Slavia Praha a román Steaua Bucuresti-et fogadja. A románok háza táján meglepetést keltett, hogy az öntörvényű tulajdonos, Gigi Becali ismét beleszól az összeállításba.

Parancsba adta az edzőnek, hogy Romeo Surdunak és Valentin Badoinak kezdenie kell, mert különben a tréner nézhet új állás után. Becali úgy érzi, igaza van: a Surdu, Badoi kettőst már a legutóbbi bajnokin is a kezdőcsapatban akarta látni, de az edző nemet mondott. Nem is nyert a csapat, szerény 0-0-ra végzett a Rapid ellen.

"Hagi nem hallgat rám"

Az edző egyébként nem nyeretlen kétéves, azt meg főleg nem lehetne állítani, hogy ne értene a futballhoz. A neve: Gheorghe Hagi, ő az utóbbi húsz év, de lehet, hogy az egész futballtörténelem legjobb román játékosa.

Becali nem szenved önbizalomhiányban: "Szerettem volna Hagit, a korábbi nagyszerű játékost hozzásegíteni ahhoz, hogy nagyszerű edző is legyen. De nem hallgat rám!"

A várható összeállítások. Slavia: Vaniak - Brabec, Drizdal, Janda, Kalivoda - Krajcik, Smicer, Tavares, Vlcek - Suchy, Svec. Steaua: Zapata - Dica, Goian, Lovin, Marin - Neaga, Nesu, Nicolita, Ovidiu - Rada, Zaharia. Az elnök kedvencei egyelőre nincsenek a névsorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×