eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Henin a másik Williams lányt is "kivégezte"

A belga világelső Serena után a másik Williams lányt, Venust is legyőzte, s ismét bejutott a US Open döntőjébe. Az amerikai nyílt bajnokság döntőjében, szombatról vasárnapra virradóan, a negyeddöntőben Szávay Ágnest legyőző Szvetlana Kuznyecovával játszik majd.

A péntek esti programban előbb a két orosz hölgy játszott egymással a döntőbe jutásért. A húszéves Anna Csakvetadze kezdett jobban, 6-3-ra megnyerte az első játszmát.

A folytatásban azonban az esélyesebb, Szvetlana Kuznyecova összekapta magát, s még nagyobb fölénybe került, mint amekkorában Szávay Ágnes ellen teniszezve megnyerte a negyeddöntőt. Mintha a Csakvetadze által megnyert játszma után úgy gondolta volna, Anna túl messzire merészkedett. Két sima, 6-1-es játszmával fordított.

Ki nem kényszerített hibák tömege

Az első tíz játékból Csakvetadze hetet megnyert, miközben Kuznyecova 21 ki nem kényszerített hibát követett el. Ám a következő 13 játékból tizenkettőt megnyert - s ezzel övé lett a mérkőzés is.
A mérkőzés után azt mondta, elsősorban szokatlan és váratlan idegessége volt az oka annak, hogy az első szettben ennyire rosszul teniszezett. Szerencsére még idejében le tudta győzni - elsősorban önmagát.

Szvetlana Kuznyecova 2004 után játszhat ismét döntőt ezen a tornán. Akkor szinte ismeretlen játékosként győzött, a döntőben honfitársnőjét, Jelena Gyementyijevát megverve.

Alsó ágon masírozott a döntőbe

Azóta nem sok babért termett a számára - egészen mostanáig. 2007 szeptemberében sem játszott csúcsformában, de egyrészt jobban teniszezett, mint 2005-ben és 2006-ban bármikor, másrészt 22 éves létére bölcsen kihasználta szerencsés sorsolását. Az alsó ágon bemasírozott a döntőbe, miután a lengyel Radwanska "eltakarította" az útjából Marija Sarapovát.

Henin az esélyesebb

Kuznyecova ellenfele a döntőben a belga világelső, Justine Henin lesz. Utóbbi az esélyesebb: kettejük 16 meccséből 14-et megnyert - noha a legutolsón, salakon, a szentpétervári születésű orosz versenyzőnő győzött.

Ráadásul, mindent figyelembe véve, jobban játszott pénteken, mint Kuznyecova. Két szoros játszmában legyőzte a legutóbbi wimbledoni győztest, Venus Williamst.

Az első játszmában, 5-4-ig kivételesen jól adogatott, mindössze kettőt veszített el a saját szervái közül. Akkor ugyan Williams nyert két játékot - miközben ellenfelének két szettpontja is adódott -, de aztán Henin kiegyenlített, s a rövidítésben megint nem ismert kegyelmet.

Az utolsó nagy fellángolás

A második szettben Henin már 3-0-ra vezetett, Venus azonban kiegyenlített. Alkalmasint ez volt az amerikai játékos utolsó nagy fellángolása, mert Justine Henin 6-4-re megnyerte a második játékot, s ezzel a mérkőzést is. A 2007-es US Openen a belga hölgy még nem veszített játszmát, s rövidítésre is csak kétszer kényszerült: egyszer Serena, egyszer pedig Venus Williams ellen.

Justine Henin az utóbbi 24 mérkőzéséből huszonhármat megnyert. Egyetlen vereségét a wimbledoni elődöntőben szenvedte el, a torna egyik legnagyobb meglepetését okozva, a francia Marion Bartoli ellen. Következik szombat éjjel, magyar idő szerint egy órától, Szvetlana Kuznyecova.

Lejátszották a férfi páros döntőjét: a svéd Simon Aspelin és az osztrák Julian Knowle 7-5, 6-4-re megverte a cseh Lukas Dlouhy, Pavel Vizner kettőst. A vesztesek idén másodszor buktak el Grand Slam-torna döntőjében, miután kikaptak a Roland Garros fináléjában is. A néhány hónapja együtt játszó Aspelin és Knowle első GS-címét nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×