eur:
394.56
usd:
354.93
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána

Talmácsi szerencsés második helye

Második lett Talmácsi Gábor a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, és átvette a vezetést a pontversenyben csapattársától, a spanyol Hector Faubeltől. Misanóban az olasz Mattia Pasini győzött.

A betegséggel bajlódó Talmácsi Gábor visszafogottan rajtolt, de ehhez az is kellett, hogy az olasz Simone Corsi kis híján nekiment.

A magyar motoros a hatodik helyre esett vissza, majd javított, és a hajráig a negyedik-ötödik helyen haladt. Pasini a verseny felére alaposan elhúzott a mezőnytől, esély sem volt utolérni.

A cseh Lukas Pesek a hajrához közeledve bukott, majd alig két körrel a vége előtt Talmácsi szorításában a második helyért csatázó Faubel és Corsi összeakadt. A magyar versenyző szerencsésen megúszta a találkozást, azonnal a második helyen termett, és ott is maradt.

Faubel csak a 17. lett, így nem szerzett pontot, Talmácsi Gábor pedig az élre állt a vébé-pontversenyben. Előnye tíz pont Faubellel szemben.

Nagyon fárasztó verseny volt, próbáltam tartalékolni az erőmet a végére. Sajnálom Corsi és Faubel kiesését, de Corsi változtatott az íven, ő jött nekem, ezután ütötték ki egymást Faubellel. Nagyon örülök a mai eredménynek, és hogy újra vezetem a pontversenyt - összegzett a futam után Talmácsi Gábor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Bóka János: Magyarország nem fizeti be az uniós bírságot

Tájékoztatta a kormány az Európai Bizottságot, hogy a menekültügyi rendszer kapcsolatos problémák miatt kiszabott bírságot nem fizeti be a magyar kormány – jelentette ki Bóka János EU-ügyekért felelős miniszter az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése után a Portfolio-nak. A tárcavezető elmondta, hogy így a tételt nem a még befagyasztott kohéziós forrásokból, hanem a folyósítandó támogatásokból vonhatja le Brüsszel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 11:30
×
×
×
×