eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A cipő okozta Rooney sérülését?

A papírvékonyságú talppal rendelkező futballcipő okozhatta Wayne Rooney súlyos sérülését - véli egy volt angol válogatott labdarúgó. Ian Wright szerint a vékony lábbeli kevés védelmet nyújt a viselőjének.

Három év alatt harmadszor törte el lábát Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára. A 21 éves csatár vasárnap a Reading elleni bajnokin sérült meg, amikor a bal lábában keletkezett hajszáltörés.

Néhány szakértő, köztük az Arsenal legendája, Ian Wright szerint az új fejlesztésű, könnyű és papírvékony talpú cipő okozta Rooney sérülését.

A szakkommentátorként dolgozó egykori válogatott támadó kiemelte, hogy a modern futball követelményeihez gyártott vékony lábbeli kevés védelmet nyújt a viselőjének.

Tíz éve más volt

Ian Wright emlékeztet, hogy ezelőtt tíz évvel nagyon kevés játékos szenvedett lábközépcsont-sérülést, mivel akkor stabilabb és erősebb cipőket hordtak a futballisták.

A sportszergyártóknak ki kell dolgozniuk egy megoldást, hogy megelőzzék ezeket a sérüléseket - tette hozzá.

A manchesteri csatárt támogató Nike sportszergyártó-cég ugyanakkor azt állítja, hogy cipőinek semmi köze az esethez.

Rooney-ra várhatóan legalább kéthónapos kihagyás vár, így nem léphet pályára az angol válogatott két kulcsfontosságú, szeptemberi Eb-selejtezőn Izrael és Oroszország ellen.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott a Lajta-menti szükségtározó megnyitására – videó

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×