eur:
389.7
usd:
361.93
bux:
68560.21
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kubica a Ferrarik előtt nyitott

A lengyel Robert Kubica (BMW) volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén. A második helyen a brazil Felipe Massa, a harmadikon pedig a finn Kimi Raikkönen zárta a gyakorlást egyaránt a Ferrarival.

A negyedik a spanyol Fernando Alonso (McLaren), az ötödik az angol Lewis Hamilton (McLaren), a hatodik a német Nick Heidfeld (BMW), a hetedik a szintén német Nico Rosberg (Williams), a nyolcadik a többiektől némileg lemaradva az angol Jenson Button (Honda) lett.

Az edzést a hajráig a wokingiak uralták. A BMW és a Ferrari pilótái ekkor az első és a harmadik szektorban még tartották a lépést Alonsóékkal, de a pálya középső, technikás része már egyértelműen a McLareneknek kedvezett.

A BMW és a Williams pilótái az utolsó percekben szuperlágy gumikon remekeltek, a két élcsapatnál viszont csak a keményebbik keveréket használták a gyakorlás során, így az eredménysor önmagában egy kissé csalóka.

Kritikus pillanatai egyik versenyzőnek sem adódtak, igaz, Rubens Barrichello az első kanyarban egyszer megpördült Hondájával, Mark Webber (Red Bull) és Vitantonio Liuzzi (Torro Rosso) autója is megadta magát, végül a két BMW porolt hatalmasat.

A második - szintén másfél órás - szabadedzés 14 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×