eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Békét kötött az MLSZ és a Ferencváros

Megszületett a megállapodás az FTC és az MLSZ között. A megegyezés értelmében a zöld-fehér klub eláll a kártérítési perektől, míg a szövetség jelentős támogatást ad a ferencvárosi utánpótlásnak.

Többszöri tárgyalás után csütörtökön megállapodott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Ferencváros.

A megegyezés értelmében a Ferencváros visszavonja a bírósági pereket, a szövetség pedig hathatós támogatásban részesíti az FTC utánpótlását.

A megállapodás szerint 2008. március 26-án az Üllői úton "békemérkőzést" játszik a Ferencváros az A-válogatottal, a találkozó bevételét pedig a klub fiataljainak képzésére fordítják majd.

Az MLSZ vállalja, hogy a népligeti Budapesti Olimpiai Központban az OLLÉ-program keretében, saját költségén kialakít egy harmadik generációs műfüves nagypályát, amelynek köszönhetően a Ferencváros utánpótlás-csapatai, valamint a korosztályos válogatottak korszerű, minden igényt kielégítő, hosszútávú gyakorlási lehetőséghez jutnak.

Az MLSZ és az FTC irányítói megállapodtak abban is, hogy a jövőben együtt tesznek meg mindent a sportág szakmai fejlesztése, a magyar labdarúgás általános megítélésének kedvezőbbé tétele és a futballt körülvevő közhangulat javítása érdekében - áll az MLSZ közleményében.

A megállapodást Kisteleki István, az MLSZ elnöke és - Rieb György klubelnök jelenlétében - Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke látta el kézjegyével.

Az MLSZ és az FTC között azt követően romlott meg a viszony, hogy szövetség tavaly kizárta az első osztályból az egyesületet.

A döntést a klub megtámadta, és a Legfelsőbb Bíróság a közelmúltban jóváhagyta az ítélőtábla döntését, miszerint a kizárás jogtalan volt.

A Ferencváros jogi képviselője, Petró László július elején az InfoRádióban beszélt arról, hogy 200 millió forintnál nagyobb kártérítést követelnek az MLSZ-től.

Az MLSZ fegyelmi eljárást indított félrevezetés és megtévesztés vétsége miatt a Ferencváros ellen, amiért olyan nyilatkozatot adott be az NB II-es nevezés során, hogy nem áll perben az MLSZ-szel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×