eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Bernd Schusterrel új úton a Real Madrid

Bernd Schustert nevezték ki a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A német szakember korábban játékosként két évig szerepelt a királyi gárdában. A 47 éves tréner elé komoly célokat tűztek ki: egyszerre eredményes és látványos játékot kell nyújtania a gárdának.

Hivatalosan is bemutatták Bernd Schustert, mint a Real Madrid új vezetőedzőjét. A német szakember hároméves szerződést kötött a királyi gárdával, és idényenként 3,5 millió eurós fizetést kap.

A 47 éves német tréner eddig a Getafe együttesét irányította, és a június 28-án menesztett olasz Fabio Capellót váltja a kispadon, akivel a királyi gárda megnyerte a bajnokságot.

"Ez egy nagyon különleges nap a számomra. Meg kell köszönnöm, hogy egy fiatal tréner ilyen lehetőséget kap. Tudom, hova kerültem, ismerem ezt a helyet. A Real Madrid az egyike a világ legnagyszerűbb csapatainak" - mondta Bernd Schuster, miután megkapta a klub elnökétől a Real Madrid 1-es számú mezét.

"Ma egy új úton indulunk el. A célunk nemcsak az, hogy a Real Madrid címeket nyerjen, hanem az is, hogy mindenki büszke legyen a mutatott teljesítményre. Abban bízunk, hogy Schusterrel a csapat kiváló játékot tud majd nyújtani" - közölte a Real Madrid elnöke.

"A Real Madrid több, mint egy címeket nyerő gárda. A szurkolóknak azt kell érezniük, hogy ez a csapat minden értelemben példát tud mutatni, és egyszerre képes eredményesen és látványosan játszani" - tette hozzá Ramón Calderón.

A klubelnök hangsúlyozta: választásuk azért esett a német trénerre, mert ezek az értékek mind megvannak benne. "A csapatai jó és szórakoztató játékot nyújtottak. Ismeri a klubot, és tudja majd kezelni a rengeteg sztárt a csapatban" - indokolta a döntés Calderón.

Bernd Schuster 1988 és 1990 között játékosa volt a királyi gárdának, valamint a Barcelonánál és az Atlético Madridnál is szerepel. Edzőként a Fortuna Köln, az 1. FC Köln, a Xerez, a Sahtar Donyeck, a Levante és a Getafe vezetőedzője volt. A madridi kiscsapattal ebben az évben bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe is.

A német tréner a hírek szerint 480 ezer euróért vásárolta ki magát a Getaféval még érvényes szerződéséből.

A madridi kiscsapatnál már meg is találták utódját, szintén egy volt Real-játékos személyében: Schustert a dán Michael Laudrup váltja a Getafe vezetőedzői posztján. A 43 éves dán szakember két évre írt alá a következő szezonban az UEFA Kupában is induló gárdánál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×