eur:
389.52
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Robinho hat: Brazília hat

Megvan a recept: a braziloknak a chilei válogatottal kell mérkőznie. Idén harmadszor találkozott a két csapat, s harmadszor nyertek fölényesen a brazilok. Az aranyzöld mezesek a 6-1-es győzelemmel bejutottak a Copa América elődöntőjébe, ahol a házigazda Venezuelát 4-1-re legyőző Uruguay lesz az ellenfelük.

Az ötszörös világbajnok brazil csapat az utóbbi hetekben-napokban sok kritikát kapott azért, mert játéka (úgy az európai felkészülési mérkőzéseken, mint a Copán) nem emlékeztetett az elődöktől megszokott látványos játékra, a jogo bonitóra.

Dunga, a szövetségi kapitány más véleményen van, mint a csalódott szakemberek és szurkolók: szerinte a szép játék, azaz a jogo bonito ma hatékonyságot jelent. Csapata pedig jól teljesít a tornán, mérkőzésről mérkőzésre javul.

Közel sem lehet még mindenki elégedett vele, de kétségtelen, az argentinok tavaly szeptemberi, londoni legyőzése óta most játszott a legjobban a brazil válogatott. Dunga tanult a csoportmérkőzések során a chileiek ellen játszott találkozóból: támadóbb harcmodort választott.

Vagner Love és Robinho mellett ezúttal a kezdőcsapatba került Júlio Baptista is. A Doni - Maicon, Alex, Juan, Gilberto - Gilberto Silva, Mineiro, Josué - Robinho, Júlio Baptista - Vágner Love tizenegy gyakorlatilag fél óra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését, miután Juan fejjel, majd előbb a "Bestia", azaz Júlio Baptista, majd a "Herceg", azaz Robinho is bevette Claudio Bravo kapuját.

A második játékrészre Nelson Acosta kapitány két cserével megerősítette a csapatát, de Robinho újabb - a tornán már a hatodik - gólja végleg letaglózta őket. Más kérdés, hogy 0-5-nél még a nagyszerű képességekkel megáldott Suazo nagyon szép góllal szépített azért. (Humberto Suazo nem tévesztendő össze az olasz élvonalban játszó, a napokban a Cagliaritól az Interhez igazolt hondurasi névrokonnal. Tavaly a "világ gólkirálya" címmel tüntette ki a futbal statisztikáival és történetével foglalkozó nemzetközi szervezet. A 26 éves csatár a mexikói Monterrey játékosa - erősebb klubot érdemelne.)

Josué szerezte a brazilok ötödik, majd Vagner Love hatodik gólját. Dunga egyik kedvence, akit a brazil sajtó Artilhero de Amornak, a Szerelem csatárának becéz, első gólját szerezte a tornán.

A mérkőzés legjobbjának Robinhót választották - így volt ez eddig a brazilok minden győztes meccse után a tornán.

A másik találkozón Uruguay a vártnál lényegesen könnyebben, 4-1-re legyőzte, s ezzel kiejtette a csoportmérkőzéseket veretlenül végigjátszó venezuelai csapatot. A Céleste góljait Diego Forlán (38., 92.), Pablo Garcia (65.), Cristian Rodriguez (87.), a hazaiakét Juan Arango (41.)

A másik ágon - ma este tíztől - előbb Mexikó Paraguayjal, majd Argentína Peruval mérkőzik

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×