eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Raikkönen elbánt a McLarenekkel Silverstone-ban

A Forma-1-es Francia Nagydíj után Silverstone-ban is a finn Kimi Raikkönen (Ferrari) győzött. A második helyen a címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren), a harmadikon pedig a listavezető angol Lewis Hamilton (McLaren) végzett.

A negyedik helyen a lengyel Robert Kubica (BMW), az ötödiken a brazil Felipe Massa (Ferrari), a hatodikon a német Nick Heidfeld (BMW), a hetediken a finn Heikki Kovalainen (Renault), a nyolcadikon az olasz Giancarlo Fisichella (Renault) ért célba.

A felvezető kör után a Massa autója lefulladt, így csak a bokszutcából vághatott neki a futamnak. Ezzel egyedül hagyta Raikkönent a McLarenekkel a Brit Nagydíjon.

A rajt után simán eljött a mezőny: Hamilton, Raikkönen, Alonso, Kubica volt az első négy sorrendje. Raikkönen tartotta a lépest Hamiltonnal, és az első bokszkiállás után megelőzte, csakhogy Alonso mindkettejük elé tért vissza.

A második kerékcserére Alonso érkezett elsőként, Raikkönen pedig simán a spanyol címvédő elé kerülhetett, és meg is őrizte első helyét.

A világbajnoki pontversenyben Hamilton 70 ponttal áll az élen. Alonso 58, Raikkönen 52, Massa 51 ponttal várhatja a folytatást. A McLaren előnye maradt 25 pont a Ferrarival szemben.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×