eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hazai pályán bizonyíthat Lewis Hamilton

Feketeöves karatés, tízéves korában országa gokart bajnoka volt, tavaly még senki sem ismerte. Õ Lewis Hamilton, a Forma-1 új brit sztárja, és egyben a sport első színes bőrű versenyzője, mellesleg pedig az első helyen áll a pontversenyben. Az újoncra most nagy nyomás nehezedik, hiszen a hétvégén hazai pályán kell bizonyítania.

Lewis Hamilton a Forma-1 új szenzációja - írják a brit lapok. A természetesnek tűnő hazafias hevület mellett sok az igazság a lelkes szavakban. Az újonc még csak 22 éves, de már kétszer nyert egymás után futamot, és eddig nyolcszor végzett a dobogón. Mindenki róla beszél, pedig fél évvel ezelőtt még alig ismerték.

A brit fiatal elmondta: nem hitte volna, hogy ilyen hamar ennyire messzire jut. A hirtelen jött hírnévhez viszont még hozzá kell szoknia: ma már nem tud nyugodtam elmenni moziba, vagy leugrani a boltba, mert mindenhol felismerik, és még saját ügynöke sincs: menedzsere lelkes édesapja, Anthony.

A hétvégén mutathatja meg először tehetségét hazai pályán az autós gyorsasági világbajnokság silverstone-i futamán.

A brit szurkolók már péntek reggel a pálya közelében kempingeztek, és elmondták az újságíróknak: teljes szívükből szurkolnak a McLaren pilótájának. Egy közelmúltbeli nyilvános programján 50 ezer híve várta, a Brit Nagydíj iránt pedig olyan nagy az érdeklődés, hogy 30 brit moziban is közvetítik majd.Az F1-es újoncot most kitüntetett figyelemben részesíti a brit média, de jobb, ha vigyáz: a helyi sajtó hajlamos az egekig magasztalni új hőseit, majd a végletekig kritizálni őket.

Lewis Hamiltont nemcsak tehetsége és fiatal kora teszi érdekessé sokak számára, hanem az is, hogy ő az első színes bőrű F1-es versenyző. Sok hátrányos helyzetű fiatal számára példakép lehet: bizonyította, hogy még egy egyszerű ember is bekerülhet egy ilyen elitsportba.

A fiú ráadásul azért is a britek hőse, mert azt mondta: karrierje végéig a McLarennél kíván maradni, hiszen a csapat nagyon sokat segített neki.

A pilóta ismerősei arról panaszkodnak, hogy egyre nehezebb tartani vele a kapcsolatot: egy sportújságírója elmondta, hogy tavaly még fel tudta hívni a fiút telefonon, ma már a McLaren-csapattól kell engedélyt kérnie, de szinte bizonyosan nem kapja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×