eur:
389.4
usd:
362.74
bux:
68118.53
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ferrari-fölény a második silverstone-i edzésen

A finn Kimi Räikönnen nyerte meg Forma-1-es világbajnokság Brit Nagydíjának második szabadedzését. A Ferrari-pilóta mögött csapattársa, Felipe Massa érte el a második időt, míg a harmadik Ralf Schumacher lett. A McLaren versenyzői némileg visszaestek az első edzéshez képest: Hamilton a negyedik, Alonso a hatodik lett.

A második szabadedzés első mért körét Antony Davidson futotta (1:25,520), majd néhány pillanattal később már a BMW-s Robert Kubica állt az élen (1:24,997).

A williamses Alexander Wurz megelőzte (1:24,375), majd a toyotás Ralf Schumacher vette át a vezetést (1:24,216). Nico Rosberg egy pillanatra az élre ugrott (1:23,795), de Schumacher visszavette a vezetést (1:23,515).

Tűzijáték

A BMW-s Nick Heidfeld 1:23,190-es idővel a tabella élére állt. Fernando Alonso 1:22,640-el átvette a vezetést, majd Hamilton futott egy 1:22,600-as gyorsabb kört.

Alonso visszavágott (1:22,369). Massa eközben az ötödik helyről a másodikra, Räikkönen pedig a harmadikra jött fel, a két McLaren közé.

Felipe Massa 1:22,327-el átvette a vezetést, de Raikkönen 1:21,989-el máris gyorsabb volt nála. Alonso sem tétlenkedett, Massát megelőzve feljött a második helyre.

Némi meglepetésre egyszercsak a toyotás Jarno Trulli urgott az élre (1:21,467), de sokáig nem örülhetett, mert Massa visszavette a vezetést (1:21,289). Ez azonban még mindig elmaradt Hamilton délelőtti legjobb idejétől.

Ezt az időt Kimi Räikkönen döntötte meg (1:20,639), amivel a vezetést is átvette.

Fél órával az edzés megkezdése után a pilóták Räikkönen, Massa, Trulli, Alonso, Fisichella, Kubica, Kovalainen, Coulthard, Hamilton sorrendben álltak az élen.

A Toyoták jól mentek: Schumacher a harmadik helyre jött fel, így a két Ferrari mögött két Toyota állt a lista élén.

Az edzés felénél az élen a sorrend Räikkönen, Massa, Schumacher, Trulli, Rosberg, Hamilton, Alonso, Webber volt.

Az edzésen megtörtént az az érdekesség, hogy a harmadik helyen Schumacher és Hamilton ezredmásodpercre azonos idővel állt (1:21,381).


Egy órával az edzés elkezdése után Räikönnen állt az élen, a finn mögött pedig Massa, Schumacher, Hamilton, Trulli, Rosberg, Wurz és Alonso volt a sorrend.


Az utolsó fél órában nem sok minden változott: az első öt sorrendje nem módosult, de a vb-címvédő Alonsónak sikerült javítania, így a hatodik időt érte el 1:21,616-tal.


Räikönnen közel fél másodperccel jobb idővel (1:20,639) nyerte meg a délután szabadedzést, mint amivel Hamilton az elsőt. A brit újonc 1:21,381-es eredményével elmaradt az első edzésen futott körétől is.


A szombati szabadedzés délelőtt 10 órakor kezdődik, míg délután 1-től rendezik az időmérőt. A Brit Nagydíj rajtja vasárnap délután 2 órától lesz.

Szerző: Domanits András és Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×