eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Óriások öldöklő harca kezdődik

A hírek szerint a Chelsea labdarúgójáért a katalán klub kezdetnek 12 millió fontot (4 és fél milliárd forintot) ajánl, ám a végső összeg 16 millió font (közel 6 milliárd forint) is lehet. Az olasz élvonalba most visszakerült Juventusnál már biztosították Claudio Ranieri vezetőedzőt, hogy lesz elegendő pénz a Barcelona ajánlatának túllicitálására.

A The Sun brit bulvárlap információi szerint az első lépést a Barcelona teszi majd meg, amikor 12 millió fontot (4,5 milliárd forintot) ajánl a Chelsea angol válogatott középpályásáért.

Az értesülések szerint ugyanakkor a Juventus kész felvenni a kesztyűt a jelenleg a két év múlva lejáró szerződésének meghosszabbításán tárgyaló Frank Lampardért.

"Furcsa érzés, hogy a dolgok így a levegőben lógnak. Egy ideális világban jó lenne, ha még a szezon kezdete előtt megoldódna az ügy" - fogalmazott az angol játékos.

A 28 éves Frank Lampardnak még két évig érvényes a heti 118 ezer fontot (43,4 millió forintot) garantáló fizetése, ami viszont kevesebb, mint amennyit a Chelsea másik két sztárja, Andrij Sevcsenko és Michael Ballack keres.

A bizonytalanság ugyanakkor a Barcelona és a Juventus malmára hajthatja a vizet. Az olasz élvonalba visszakerült Juventus új vezetőedzőjét, Claudio Ranierit már biztosították is a klub tulajdonosai, hogy lesz elegendő pénz Frank Lampard megszerzésére.

A Barcelonánál úgy számolnak, hogy 16 millió fontért (közel 6 milliárd forintért) megszerezhetik az angol középpályást, akinek egyébként katalán a felesége, ami komoly előnyt jelenthet a Barcának.

A spanyol bajnoki címről az utolsó fordulóban lemaradó klub nagybevásárlásba kezdett az utóbbi napokban: leigazolta az Arsenal csatársztárját, Thierry Henry-t, az előző szezonban az Olympique Lyonnal francia bajnoki címet nyert Eric Abidalt, valamint az elefántcsontparti Yaya Tourét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×