eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Összeállították a rémálomcsapatot

Bizonyos nevek hallatán kirázza a hideg az angol futballszurkolókat - azokról a játékosokról van szó, akik esetében az ablakon kidobott pénz erős eufemizmusnak tűnik. A Sun az utóbbi bő egy évtized legrosszabb szigetországi átigazolási alapján állított össze egy rémálomcsapatot.

Kapus: Massimo Taibi (Manchester United)

Az olasz hálóőrt azért vitték az Old Traffordra, hogy a legendás Peter Schmeichelt pótolja. A Veneziától 4,4 millió fontért igazolt kapus azonban csődöt mondott, mindössze négy mérkőzésen védte a Vörös Ördögök hálóját.

A fanatikusok máig nem tudják elfelejteni, amikor Matt Le Tissier Taibi lábai között gurított a kapuba; ez eset után az olasz kapust elnevezték a "vak velenceinek". A 37 éves Massimo Taibi jelenleg a Torino játékosa.

Jobbhátvéd: Roque Junior (Leeds United)

A brazil világbajnokkal a Leeds lyukas védelmét szerették volna megerősíteni, az egy évre kölcsönvett hátvéd azonban azzal okozott komoly fejtörést a szurkolóknak, hogy nem tudták kitalálni: mit keres ez az ember a brazil nemzeti tizenegyben?

A Premier League-ból kiesett Leeds-nek 1,2 millió fontjába került Roque Junior, aki mindössze öt mérkőzésen lépett pályára. A védő jelenleg a Bayer Leverkusenben játszik, és egy sikeres gyermekruházati céget is birtokol.

Középhátvéd: Per Kroldrup (Everton)

Az Udinesétől 5 millió fontért megszerzett dán védő mindössze egyetlen mérkőzésen lépett kezdőként pályára David Moyes csapatában, és az Everton akkor is 4-0-ra kapott ki az Aston Villától.

Per Kroldrup összesen 147 percet játszott a liverpooli csapatban, és félév után 3 millió fontért elpasszolták a Fiorentinának.

Középhátvéd: Marcelino (Newcastle)

A spanyol védőért 5,8 millió fontot fizetett a Newcastle a Mallorcának, de nem tudta hozni a várt teljesítményt. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor egy törött ujja miatt heteken át nem volt hajlandó pályára lépni.

Balhátvéd: Winston Bogarde (Chelsea)

Az Ajax-szal Bajnokok Ligáját nyerő holland játékos annak idején fejedelmi, heti 40 ezer fontos fizetést biztosító négyéves szerződést kötött a Kékekkel. Bemutatkozás azonban pocsékra sikeredett, és ez később sem változott, mindössze 11 meccset játszott a Chelsea színeiben.

A vezetőség mindent megtett az elpasszolása érdekében, de Bogarde nem akart lemondani a kedvező szerződésről, inkább vállalta, hogy az ificsapattal eddzen. A korábban a Milanban és a Barcelonában is szereplő védő szerződésének lejárta után nem sokkal visszavonult.Középpályás: Juan Sebastian Veron (Manchester United)

Az argentin válogatott ünnepelt sztár volt, amikor a Laziótól 28 millió fontért Manchesterbe igazolt, ott azonban valamiért elfogyott a tudomány. A korábban labdaművésznek tartott játékos ritkán passzolt sikeresen 10 méternél messzebbre.

Veron egyike Alex Ferguson félresikerült igazolásainak, és senki sem értette, miért van rá szükség, amikor még a csapatban játszott Paul Scholes és Ryan Giggs mellett Roy Keane és Eric Cantona is.

Középpályás: Kleberson (Manchester United)

A brazil világbajnokot Veron pótlására igazolta le a United 6 millió fontért, de ugyanúgy nem vált be, mint elődje. Távozását - Djemba-Djembáéval együtt - sokkal jobban megünnepelték, mint az érkezését.

Középpályás: Ali Dia (Southampton)

Az angol futballtörténelem legnagyobb átveréseinek egyike. A legendás libériai csatár, George Weah unokatestvérének és szenegáli válogatottnak mondták, kiemelkedő képességekkel.

A csapatban egyetlen egyszer szerepelt, de annyira rosszul játszott, hogy nem sokkal később le is cserélte őt Graeme Souness. Legutóbb egy ligán kívüli amatőrcsapatban, a Gatesheadben lépett pályára.

Középpályás: Tomas Brolin (Leeds United)

A svéd válogatott kiválósága 4,5 millió fontért szerződött a Parmából Angliába, de képtelen volt átmenteni korábbi formáját a Premier League-be. Előbb több európai csapatnak is kölcsönadták, majd a Crystal Palace játékosedzője lett. Jelenleg porszívóalkatrészeket árul.

Csatár: Marco Boogers (West Ham United)

A Kalapácsosok egymillió fontot fizettek érte a Sparta Rotterdamnak, pedig - ahogy Harry Rednknapp menedzser később elismerte - mindössze egyetlen mérkőzés videófelvételén látták játszani.

Később eltűnt az Upton Parkból, és egy hollandiai lakóautótáborban találták meg. Váratlan fordulat a türténetében, hogy hazaigazolása után ismét sikereket ért el.

Csatár: Alberto Luque (Newcastle United)

A spanyol támadó 9,5 millió fontért igazolt a Szarkákhoz két évvel ezelőtt, a szurkolók azonban hamar megelégelték szürke játékát és állandó sérüléseit. A Newcastle színeiben mindössze két gólt szerzett, az előző szezont a PSV Eindhovennél töltötte kölcsönben.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×