eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csoda: a Barcelona 6-0-ra nyert idegenben

Mintha minden kétkedőt azonnal meg akart volna győzni a Barcelona: a katalán gárda a szezon kiemelkedően legjobb játékával, valósággal szétszedte az Atlético Madridot a Vicente Calderón Stadionban. Ha nehezen is, de győzött a Real Madrid, a Sevilla és a Valencia is, minden idők egyik legszorosabb spanyol bajnoki hajrája elé nézünk.

A Barcelona az első félidő utolsó hat percében eldöntötte az előzetesen rangadónak titulált találkozót: előbb Lionel Messi, majd Gianluca Zambrotta, végül Samuel Eto'o lőtt a hálóba.

A második félidő elején Ronaldinho - aki addig gólpasszaival tűnt ki - maga is a kapuba talált. Az Atléticónak nem akadt ellenszere az ezúttal kiválóan játszó katalánok varázslatára, ráadásul Eller a 72. percben piros lapot is kapott. Messi lőtt még egy gólt a végén, sőt a 90. percben Iniesta is betalált, hatgólossá téve a különbséget.

A Real Madrid Robinho fejes góljával gyorsan vezetést szerzett a Recreativo Huelva otthonában, majd a második játékrészben a brazil csatár kiharcolt egy büntetőt is. Van Nistelrooy belőtte, s akkor úgy festett eldőlt a mérkőzés.

Ám a Recre a csereként beállt Uche vezérletével kiegyenlített. A nigériai csatár előbb kiharcolt egy büntetőt (ezt Jesus Vázquez belőtte), majd a 87. percben egy szöglet után közelről Iker Casillas hálójába vágta a labdát.

A Madrid azonban tudott újítani, s sorozatban harmadszor is a hajrában nyerte meg bajnoki mérkőzését. Higuaín és Gago akciója után a 91. percben az előrehúzódott Roberto Carlos elé került a labda a tizenhatoson belül, a brazil balhátvéd pedig, a kapust megelőzve, a hálóba emelte a labdát.

A Sevilla a 72. percben, Diaz gólja után, hátrányba került La Corunában, de fordítani tudott. Előbb az UEFA-kupa döntőjében is kitűnő teljesítményt nyújtó Renato, majd a házi gólkirály, Kanouté talált a Depor kapujába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×