eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Aranyeső Szegeden

A magyar csapat négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a vasárnap délutáni 200 m-es döntőkben a Szegeden rendezett MOL kajak-kenu-világkupán, így a hazai együttes összesen hét első, tizenegy második és öt harmadik hellyel zárta a háromnapos viadalt.

A legrövidebb táv női kajak egyes döntőjét Janics Natasa nyerte, a világbajnoki címvédő Paksy Tímea csak hetedik lett.

A nap legnagyobb érdeklődéssel várt fináléjában a hétvégén csak ebben a számban induló, kétszeres olimpiai bajnok Janics taktikusan versenyezve, remek hajrával verte a mezőnyt, Paksy meglepetésre még a dobogóra sem került.

"Nagyon boldog vagyok. Egy kicsit izgultam a verseny előtt, talán ezért is rajtoltam gyengén, de aztán szerencsére javítottam. Az volt a célom, hogy jó versenyt menjek, ez sikerült." - mondta a partraszállást követően Janics Natasa.

A férfiak hasonló számában is jutott érem a magyaroknak: Gyertyános Gergely harmadikként ért a célba.

Párosban Paksy Patyi Melindával egy ezüstéremnek örülhetett. Férfi kajak kettesbenn Gyertyános és Beé István ötödikként zárt.

A négyesek vetélkedése totális magyar sikert hozott. A kenusoknál Joób Márton, Horváth Gábor, Sarudi Pál és Balázs Péter hajója rajt-cél győzelmet aratott.

A férfi kajakos kvartettek döntőjében kettős hazai sikernek tapsolhatott a közönség: a Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István és Babella Balázs alkotta csapat nyert.

Végül a nap utolsó fináléjában Paksy, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina és Patyi esélyt sem hagyott a többieknek, és magabiztos versenyzéssel kaparintotta meg az első helyet.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×