eur:
385.94
usd:
355.52
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Ausztriába szerződik a Fradi edzője

Az osztrák Hypo Niederösterreich női kézilabdacsapatához szerződik Németh András, a Ferencváros edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a tervek szerint szövetségi kapitány marad, szerződése a pekingi olimpia végéig szól.

Németh András 15 év után elhagyja a Ferencváros női kézilabdacsapatát, és a következő két évben a nyolcszoros BEK- (illetve BL) győztes osztrák Hypo Niederösterreichnél folytatja edzői pályafutását.

Németh András kifejtette: távozásában két ok játszott szerepet. "Az egyik az FTC jelenlegi helyzete. A csapat életképes, tud dolgozni, javult az anyagi helyzete, azonban nem tud előrelépni és nincs erősítés. A húzóembereknek tartozik a klub, ezek a játékosok távozni akarnak, s úgy éreztem, nekem sincs maradásom. Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem tud eltartani egy ilyen csapatot és annyi pénzt szerezni, hogy a fejlődés töretlen maradjon. A másik ok, hogy 54. életévemben járok, és olyan terhelést kaptam a klub és a válogatottbeli munka révén, hogy egyre fáradtabb és fáradtabb lettem. Nem szerettem volna, ha rámegy az egészségem. A Hypóval kötött szerződésem alapján lehetőségem van rá, hogy folytassam a válogatottnál a munkát" - mondta el a szakember.

A szakember 15 sikeres évet töltött a zöld-fehér együttesnél: hat bajnoki és hét Magyar Kupa-győzelmet szerzett, tavaly megnyerte az EHF Kupát, míg egy-egy alkalommal BL- és KEK-döntőt játszott irányításával a gárda. Az FTC ebben a szezonban is remekel, ugyanis az NB I alapszakaszában az első helyen végzett, így maximális pontszámmal várja a rájátszást, vasárnap ezüstérmes lett a címvédő Győr mögött a Magyar Kupában, a KEK-ben pedig elődöntős.

Kiss István, a magyar szövetség vezetője kiemelte: az elnökség szeretné, hogy Németh András kitöltse a jövő évi pekingi olimpia végéig szóló szerződését, azonban a testület erről még hivatalosan nem döntött.

Ha továbbra is bizalmat szavaznak neki Németh Andrásnak a nemzeti együttes élén, akkor éves fizetéséből tíz havi bért a Hypo, két havit pedig MKSZ áll.

Az edző mellett a Ferencváros több kulcsjátékosa is távozik, Kirsner Erika és Tóth Tímea éppen a Hypóhoz. A sikeredző utódját később jelölik ki a Ferencvárosnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×