eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Várhidi: egy hónap alatt nem lehet helyrehozni az előző húsz évet

Türelmet kért a közvéleménytől Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután az InfoRádiónak értékelte a felemás eredménnyel zárult ciprusi tornát. A szakvezető szerint legalább három év szükséges ahhoz, hogy ütőképes együttes alakuljon ki.

Hogyan értékeli a ciprusi tornán mutatott teljesítményt?

A két, Cipruson lejátszott találkozót nem tudom különválasztani. A két mérkőzésen pályára lépő csapatnak eltérőek voltak az erényeik, amiket hosszú távon fel lehet vonultatni. Mind a két csapat megtette, ami benne rejlett. A keddi mérkőzésen pályára küldött együttes a kombinatív és rövidpasszos játékra jobban volt képes, míg a szerdán szereplő alakulatban agresszívebb, többet futó és ütköző játékosok szerepeltek. A taktika mindkét mérkőzésen ugyanaz volt, ám az első találkozón pályára lépő együttes saját játékával próbált előrukkolni, nem azt tették, amit én vártam, míg a Lettország ellen szereplő játékos betartották az elképzeléseket.

A torna mennyit segített a csapatépítésben?

A Ciprus ellen pályára lépő gárda felfogásának meg kellene változnia, és akkor ugyanarra a játékra lehetne képes, mint a másik válogatott. Jelenleg nincs lehetőségünk közös edzésekre, így a mérkőzés jelenti a tesztelést. Ez alapján tudom megítélni a futballistákat, de sajnos a média is a találkozókon látottakból ítélkezik. Jó úton járunk, vannak olyan labdarúgók, akik kerettagok lehetnek a hosszú távú építkezés során, ugyanakkor egy játékosról sem mondtam le. Nagyon sok türelemre lesz szükség, fontos megérteni, hogy most nem az eredményesség számít, hanem a hosszú távú építkezés.

Mennyire időre szükséges ahhoz, hogy azt lehessen mondani, összeállt a válogatott?


Egy év szükséges ahhoz, hogy a keret összeálljon, és legalább további kettő, hogy a csapat üt6őképessé váljon. Egy hónap alatt nem lehet helyrehozni az előző húsz évet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×