eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Az egész világ eljön Puskás Ferenc temetésére

A Puskás-család Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét kérte fel a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetésére. A testület arról már döntött, hogy a 79 éves korában elhunyt futball-legenda gyászszertartása december 9-én, szombaton lesz.

Schmitt Pál az InfoRádiónak elmondta: Puskás Ferenc felesége őt kérte fel arra a megtisztelő és fájó feladatra, hogy vezesse a kegyeleti bizottságot. A bizottság pénteken délelőtt meg is hozta az első döntéseket.

A gyászszertartás december 9-én, szombaton lesz, az eseményhez védnökként a nevét adta a kormány képviseletében Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, továbbá Jaques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Ramon Calderon, a Real Madrid elnöke, Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az Aranycsapat tagjai.

December 9-én várhatóan lehetősége lesz a barátoknak és tisztelőknek, hogy búcsút vegyenek a legendás labdarúgótól a Puskás Ferenc Stadionban, este pedig a Szent István Bazilikánál katolikus gyászmise és temetési szertartás lesz. Puskás Ferenc végső nyughelye is itt lesz.

Sokan jönnek majd

"Hosszú lesz ez a szombati nap, nagyon nagy a külföldi érdeklődés, mindenhonnan érkeznek majd Öcsi bácsi tisztelői, ahol játékosként vagy edzőként megfordult" - tette hozzá a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Schmitt Pál - mint volt madridi nagykövet - felidézte, hogy játékosként Puskás Ferenc Alfredo di Stefanóval együtt a labdarúgás legnagyobb egyéniségei volt Spanyolországban, és azok is maradtak.

Számos beceneve volt, nevezték Panchónak, és azt is mondták róla, hogy "Canisetto bum-bum", ami nagyjából annyit tesz, hogy lövöldöző ágyú - fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×