eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Januárban Fernando Torres és Németh Krisztián az Old Traffordon?

Továbbra is nagy az érdeklődés Németh Krisztián, az MTK ifjú csatára iránt külföldről. A válogatottbeli bemutatkozása előtt álló, 17 éves játékost legutóbb a Manchester Uniteddel hozták hírbe.

Nagyon megtisztelő, ha a világ leggazdagabb klubja magyar játékost szemel ki magának - hasonlóra egyébként 48 éve nem volt példa, akkor a müncheni repülőgép-katasztrófa után az éppen eltiltás alatt lévő Puskás Ferencet és Kocsis Sándort akarta megszerezni Matt Busby, az akkori menedzser.

Most a hírek szerint Németh Krisztián a kiszemelt, akit egy kifejezetten pletykákkal - hogy ne mondjam, ellenőrizhetetlen információkkal - operáló angol honlap, a football-rumours.com szerint a kiterjedt figyelőhálózattal rendelkező angol klub a ciprusi Eb-selejtező-sorozaton is megnézett.

Nos, ez minden kétséget kizáróan így van, és még hozzátehetjük: Sir Alex Ferguson megbízottjai ott voltak tavaly Luxemburgban az U17-es Európa-bajnokság döntőjében is.

Sőt, eljutott hozzájuk annak a híre is, hogy Németh Krisztián mesterhármast lőve remekelt a Chelsea korosztályos csapata ellen Londonban, majd az ő góljával verte meg az MTK a mindig is remek utánpótlás-neveléséről ismert (a mai angol válogatottak közül, például Rio Ferdinandot, Joe Cole-t és Frank Lampardot is felnevelő) West Ham United 17 éveseit.

A szurkolók által beküldött - hangsúlyozom - ellenőrizetlen igazságtartalmú információkat közlő honlap egyébként szó szerint a következőket írta kedden:

"A 18 éves magyar csodagyerek, Németh Krisztián a Manchester Unitedhez tart. Õ volt a gólkirálya egy nemrégiben befejeződött U19-es tornának, amelyen ott voltak a Man United megfigyelői is. A Manchester United már a januári átigazolási időszakban le akarja őt szerződtetni, mivel más klubok is érdeklődnek iránta."

Egy nappal később újabb, a klubbal kapcsolatos hírben szerepelt Németh Krisztián. Ez így szólt: "Manchester United két csatárt keres. Az egyik Fernando Torres lehet, a másik Németh Krisztián, aki először a korosztályos csapathoz csatlakozna, majd a klub talán kölcsönadná őt egy bizonyos időre."

A forrás a későbbiekben megemlíti a közeli tervek között, például Owen Hargreaves megszerzését is.

Fernando Torres az Atlético Madridból, Owen Hargreaves a Bayern Münchenből, Krisztián előkelő társaságba került...

A magyar csatár ügyeit intéző CMG iroda képviselője az Inforádió megkeresésére nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy a Manchester United érdeklődik Németh Krisztián iránt: "Valóban érdeklődnek különböző klubok Európából Krisztián iránt, így Angliából is több, az ottani élvonalban szereplő klub figyelteti. Arra azonban nem hatalmaztak fel, hogy közöljük a nevüket" - mondta.

A Manchester United sajtóosztályán nem kívántak véleményt formálni a kérdésről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×