eur:
385.92
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

A Forma-1 miatt gyengébben szerepelnek az úszók a VB-n

Komoly akklimatizációs problémáik lehetnek a magyar úszóknak a márciusi melbourne-i világbajnokságon, mivel a helyi Forma-1-es futam miatt csak hat nappal a versenyek rajtja előtt foglalhatják el szálláshelyüket. Kiss László szövetségi kapitány szerint ez a döntés az eredményekre is hatással lehet.

A Nemzetközi Úszószövetség körlevélben értesítette az érintetteket, hogy a melbourn-i szállások elfoglalását csak hat nappal a világbajnokság rajtja előtt teszi lehetővé.

A kilenc órás időeltolódás miatt ez gyakorlatilag egy negatív diszkrimináció, nem csak a magyar, de az európai úszósporttal szemben is - mondta el az InfoRádióban Kiss László.

A szövetségi kapitány szerint az olimpiai reggel 9 órás döntőkezdések után ezúttal is a pénznek rendeli alá az úszókat a Nemzetközi Úszószövetség.

Valahogy meg kell oldanunk, hogy a kijelöltnél három-négy nappal korábban tudjunk megérkezni Ausztráliába. Ez az akklimatizáció miatt rendkívül fontos - jelentette ki az edző.

Az esetleges korábbi utazásról a magyar elnökség dönt majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×