INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Cafu nem megy börtönbe

InfoRádió / MTI
Olaszországban felmentették az útlevélbotrányban csalással vádolt Marcos Cafut, a németországi világbajnokságon szereplő brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitányát.

A főügyész tízhónapos börtönbüntetést kiszabását kérte, mert a gyanú szerint 2001-ben hamis igazolással jutott a kétszeres világbajnok játékos olasz útlevélhez.
/>
/>Cafu mellett Franco Sensit, az AS Roma csapatának volt elnökét, valamint a fővárosi alakulat másik volt futballistáját, az argentin Gustavo Barteltet is felmentették.
/>
/>Sensi hangsúlyozta: Cafu azért is kaphatott olasz útlevelet, mert felesége olasz állampolgár, így szó sem lehetett csalásról. Öt évvel ezelőtt 11 labdarúgóról derült ki, hogy hamis igazolásokkal jutottak olasz útlevélhez, így európai uniós játékosnak számítottak, és nem minősültek légiósnak. Utóbbiak csak meghatározott számban szerepelhettek egy-egy klubban.
/>
/>Cafu akkor az AS Roma játékosa volt. Jelenlegi klubja a Milan a 2002-es világbajnokság után egy évvel igazolta le a világ egyik legjobb hátvédjének tartott brazilt.
/>
/>Cafu nem igazán törődik a perrel. Az Il Pendolino, azaz az Expresszvonat becenevű játékos most épp arra készül, hogy 1994-hez és 2002-höz hasonlóan ismét aranyérmes legyen a brazil válogatottal.

A címlapról ajánljuk