INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Itália szomorkás öröme

Infostart / InfoRádió
Olaszország kétgólos győzelmet aratott az újonc Ghána ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság csoportküzdelmeinek első fordulójában. Marcello Lippi csapata az első félidő hajrájában Pirlo góljával szerezte meg a vezetést, a második félidő végén Iaquinta biztosította be a győzelmet. Az öröm azonban nem felhőtlen Itáliában: a csapat irányítója, Francesco Totti ismét megsérült.

Az első félidő közepéig kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés, a játékrész végére azonban az olasz csapat játékban egyértelműen Ghána fölé nőtt és megérdemelten szerzett vezetést.
/>/>
/>/>Az afrikai csapat inkább a szerencsének köszönhette, hogy elvétve helyzetbe került, ám ezeket játékosaik rendre elpuskázták.
/>/>
/>/>A második félidőben érezhetően rákapcsolt az afrikai csapat, az olaszok átadták a területet és inkább kontrajátékra rendezkedtek be.
/>/>
/>/>A ghánaiak meddő mezőnyfölénye azonban semmit sem ért, sőt, egyre többször veszítették el fejüket: megsérült az olasz csapat motorja, Francesco Totti, Pirlót Essien rúgta fel, Kuffour pedig alattomosan, egy akció lefújása után tartott rá Iaquinta lábára.
/>/>
/>/>A volt Bayern München védőt - aki ma az AS Romában játszik - a bíró helyett az Udinese támadója büntette meg: Kuffur rövid hazaadását Iaquinta a kapuba gurította.
/>/>
/>/>A ghánai csapat nem tett olyan jó benyomást a nézőkre, mint Elefántcsontpart. Ebben az afrikai csapatban is világklasszisok játszanak (Essien, Muntari), ám szervezettségük, játékuk színessége nem közelíti meg "az elefántokét". Sőt, a ghánai csapat inkább durvaságával, mint játékával tűnt ki.
/>/>

A címlapról ajánljuk