eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Szerbia: megszakadt a 3 éves veretlenségi sorozat

A holland válogatott a világbajnokság C csoportjának első fordulójában 1-0-ra győzött Szerbia és Montenegró ellen. A gyenge színvonalú mérkőzésen Robbennek köszönhette sikerét Marco van Basten szövetségi kapitány gárdája. Szerbia és Montenegró válogatottját 3 év után győzték le.

Álmosan kezdtek

A mérkőzés elején szinte semmi nem történt, mondhatni ismerkedtek egymással a csapatok. Az állóvizet Robben kavarta fel: a 18. percben a Chelsea szélsője a van Persie-től kapott labdával egyedül törhetett kapura, és a kifutó Jevrics mellett lőtt a kapuba.

Holland fölény

A gól meghozta a hollandok, és persze Robben kedvét. A 22 éves támadó a tizenhatos bal sarkától lőhetett, de Jevrics hárított.
Marco van Basten csapata a gól után mezőnyfölényben játszott, ez azonban komolyabb helyzetet nem eredményezett.

A szerb-montenegrói együttes az első félóra végén jelezte, hogy a pályán van: Kezsman egy beadás után fejelhetett volna kapura, a labda azonban a bal kapufa mellett suhant el. A dél-szláv ziccert egy német-alföldi követte, ezúttal van Persie fejelt a kapu mellé.

Ismét Robben

A félidő végén újra Robben került helyzetbe, a tizenhatos bal sarkánál befelé cselezett, a lövése azonban pontatlan volt.
A második játékrészben a csapatok főleg a mezőnyben próbálkoztak, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

A félidő első jelentősebb eseményére a 82. percig kellett várni. Ekkor egy bal oldali szabadrúgásnál van Persie úgy döntött, hogy éles szögből teszteli Jevrics reflexeit, a labda a kapu és a berobbanó játékosok előtt szállt el.

A meccs vége előtt újra Robben - a mezőny legjobbja - próbálkozott, a tizenhatos jobb sarkánál befelé húzott, de lövése elkerülte a kaput.

Zsebben a három pont

A hollandok visszafogott játékuk ellenére is megérdemelten győztek, és ugyanúgy három ponttal várhatják a folytatást, mint Argentína.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×