eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Sok szex, jó foci?

"A szerelem csodákra képes" - ezekkel a szavakkal zárta sajtótájékoztatóját pénteken éjjel Gelsenkirchenben Luis Fernando Suarez, az ecuadori labdarúgó-válogatott kolumbiai szövetségi kapitánya azután, hogy az A csoportban szereplő csapata az első fordulóban 2-0-ra győzött Lengyelország ellen a németországi világbajnokságon.

A váratlan kijelentéssel a szakvezető arra utalt vissza, hogy csütörtökön az ecuadoriak esti edzését követő sajtóértekezletén az újságírók azt feszegették, az engedélyezett sok szex nem lehet-e rossz hatással a játékosokra?

A szövetségi kapitány akkor mosolyogva annyit mondott, hogy a megfelelő mennyiségben adagolt erotika a lehető legjobb doppingszer a lengyelek elleni első vébé-mérkőzésre.

Azt persze nem lehet tudni, hogy valóban az éjszakai extra mozgás okozta-e az ecuadoriak sima győzelmét, egy azonban biztos: a dél-amerikai selejtezőcsoportban harmadik helyen végzett, és a világbajnokságra így kijutott sárga-kék alakulat rendkívül fegyelmezett védekezéssel rukkolt elő Gelsenkirchenben.

A lengyel válogatott csak vergődött, és teljesítménye láttán több tízezer helyszíni szurkolója meglehetősen csalódott volt, közülük sokan a kezükbe temették arcukat, a lengyel riporterek pedig döbbenten nézték kedvenceik produkcióját.

A tavalyi világbajnoki selejtezőkön oly magabiztos csapat ezzel az eredménnyel roppant nehéz helyzetbe került, hiszen a következő fordulóban a házigazda németek elleni esetleges újabb vereség könnyen a búcsút jelentheti számára.

Az A csoport soron következő másik mérkőzésén, a hamburgi Ecuador-Costa Rica találkozón pedig a quitói magaslaton edződő dél-amerikaiak biztosíthatják a továbbjutásukat, amelyre - látva a Costa Rica-i és az ecuadori gárda első fordulóbeli teljesítményét - meg is van minden esély.

Gelsenkirchenben egyébként nyugodtan telt a péntek éjszaka, a sok ezer piros-fehérbe öltözött lengyel szurkoló alkoholba és a pályaudvaron kapható húsos szendvicsekbe fojtotta bánatát.

A rendőrség hatalmas erőkkel vonult fel az utcákon, a német karhatalom munkáját lengyel kollégák is segítették, ám munkájukra végül is nem volt szükség.

"Pavel Janas szövetségi kapitány hetek óta tartja összezárva a csapatot, a fiúk kedve rossz, és sokan nyűgként élik meg a világbajnokságot - magyarázta az egyik józan lengyel a vonatra váró újságíróknak. - A csapatnak nem tett jót az sem, hogy Jerzy Dudek végül is nem került be az utazó keretbe, és elnézve az előkészületi meccseken nyújtott kapusprodukciót, na meg az ecuadoriak elleni összecsapást, talán nem ártott volna Dudek megnyugtató jelenléte. Ezek után meg kellene vernünk a németeket, de erre a mostani játékunkkal nincs esélyünk" - fejezte be a kesergést a drukker.

Ezenközben a mintegy 10 ezer Ecuadorból Németországba érkezett futballrajongó igazi latin fiesztát rendezve vonult végig a városon.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×