INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Kilenc góllal nyert a Skaliczky-csapat

InfoRádió / MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki selejtezőn 33-24-re győzött Szlovákia vendégeként.

A hazaiak igazán csak az első öt percben tudtak lépést tartani a magyarokkal. 2-2 után azonban Buday vezérletével megugrottak a vendégek, a veszprémi irányító sorozatban háromszor is betalált a Dunaferrből most nyáron távozó Stochlnak.

Majd az addig passzokkal jeleskedő Nagy is pontosan célzott - egyszer emberhátrányban is -, és nem volt meglepő, hogy a 16. percben 4-9-nél a szlovákok időt kértek.

A hazaiak sokat cseréltek, hiába. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese minden téren jobb volt, Fazekas sziporkázott a kapuban, a védelem jól zárt, támadásokban pedig sok volt az ötlet. A 24. percben már 15-7 volt az állás.

A második félidőben is folytatódott az örömkézilabda, a szünet utáni szakaszban Gál brillírozott, és a 42. percben kétszámjegyű lett a különbség (13-23).

Fazekas és cseréje, Tatai több büntetőt is megfogott, egyszerűen nem volt azonos szinten a két gárda: a magyarok kettős emberhátrányban kétszer is eredményesek voltak.

A végjátékban - amikor már mindenki szóhoz jutott a vendégeknél - sem történt rendkívüli, maradt a megnyugtató előny.

A visszavágót jövő szombaton 18 órától rendezik Szombathelyen. A párharc győztese vehet részt a jövő évi németországi vébén.

A címlapról ajánljuk