eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csak Brazília és Portugália kapott jelest a vébé előtt

A címvédő Brazília és az Európa-bajnoki ezüstérmes Portugália várja a legjobb formában a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságot a dpa német hírügynökség értékelése szerint. A legkevésbé kedvező előjelekkel Trinidad és Tobago, valamint Angola vág neki a csoportküzdelmeknek.

A "jelesek"

A dpa német hírügynökség külföldi tudósítóinak segítségével a vébé rajtja előtt "bizonyítványt osztott" a 32 résztvevő csapatnak. 5-ös osztályzatot csak két válogatott kapott: Luis Felipe Scolari volt és jelenlegi csapata, Brazília és Portugália.

Az elemzés szerint a dél-amerikaiaknál igen jó a hangulat, mindenki tudja a helyét a csapatban, ráadásul a Milan irányítója, Kaká csúcsformában van, ezzel pedig megkönnyíti az aranylabdás Ronaldinho feladatát.

A luzitánoknál mindenki egészséges, a csapat összeszokott, 14 mérkőzés óta nem kapott ki, így szintén ideális körülmények között várhatja a rajtot.

"Jót" kaptak

Négyes osztályzattal hét csapat - Argentína, Anglia, Svédország, Csehország, Ukrajna, az Egyesült Államok és Svájc - jó formáját ismerték el.

Az argentinok azért lehetnek egyre bizakodóbbak, mert Lionel Messi hosszú sérülése után kezdi utolérni a többieket, az angoloknak pedig lendületet adhat, hogy Wayne Rooney a legutóbbi vizsgálatok szerint az esetleges nyolcaddöntőben már pályára léphet.

Ukrajna azért került ebbe a csoportba, mert a szakemberek szerint igen stabil a védelme, és ha Andrij Sevcsenko teljesen felépül, akkor a csapat támadójátéka is sokat javulhat.

Csak "közepes"

A tudósítók közepesnek ítélték Ausztrália, Elefántcsontpart, Dél-Korea, Franciaország, Ghána, Németország, Irán, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Paraguay, Szerbia-Montenegró, Spanyolország és Tunézia formáját.

A franciákat megviselte Djibril Cissé súlyos sérülése, az elemzés szerint a kulcsemberek játszhatnának meggyőzőbben, ráadásul a tartalékkapusnak jelölt Grégory Coupet igen nehezen viseli mellőzöttségét, ez pedig akár komoly konfliktusokhoz is vezethet.

"Elégséges"

Még kedvezőtlenebb helyzetben van Olaszország, amely Costa Ricához, Ecuadorhoz, Japánhoz, Mexikóhoz, Togóhoz és Szaúd-Arábiához hasonlóan csak 2-es osztályzatot kapott a német hírügynökségtől.

Az elemzés kiemeli, hogy az egy hónapja kirobbant bundabotrány alapvetően meghatározza az olasz csapat hangulatát, az öltözőben a mérkőzések helyett az ügyészségi kihallgatások jelentik a fő témát, ráadásul többen is kisebb sérüléssel bajlódnak.

"Elégtelen"

Elégtelennek ítéli meg a dpa Trinidad és Tobago mellett Angola formáját is. A két válogatott elveszítette fontos felkészülési mérkőzéseit, a hiányosságokat pedig aligha tudják pótolni a hátralévő pár nap alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×