eur:
394.56
usd:
370.56
bux:
65463.05
2024. április 23. kedd Béla

Henin-Hardenne kiütötte Clijsterst

Az orosz Szvetlana Kuznyecova és a belga Justine Henin-Hardenne játssza a francia nyílt teniszbajnokság döntőjét. Henin-Hardenne a négy között simán 6:3, 6:2-vel búcsúztatta honfitársát, Kim Clijsterst, míg Kuznyecova 2 óra 31 perc alatt, 5:7, 7:6, 6:2-re nyert a cseh Nicole Vaidisova ellen.

Kuznyecova, 2004-es US Open győztese az első játszmában már 5:3-ra-vezetett, 17 esztendős ellenfele azonban nem ijedt meg, sorozatban négy gémet nyert és előnyhöz jutott. A második szettben eldőlni látszott a mérkőzés, ezúttal Vaidisova adogathatott 5:3-nál a továbbjutásért.

A világelső francia Amelie Mauresmót és az amerikai Venus Williamst búcsúztató tinédzser keze azonban megremegett, sokat hibázott, és Kuznyecova kiegyenlített.

A harmadik, egyben utolsó felvonásban már megállíthatatlan volt az orosz teniszező: nagyon pontosan játszott az alapvonalon, remekül adogatott, míg nürnbergi születésű, Floridában élő Vaidisova többnyire a vonalon túlra bombázott.

Kuznyecova a Roland Garroson tavalyelőtt és az elmúlt évben is a negyedik fordulóig jutott. Grand Slam-tornákon eddig egyszer, 2004-ben került a döntőbe és akkor meg is nyerte a US Opent.

A másik ágon Henin-Hardenne rendkívül magabiztosan teniszezett az alapvonalon, Clijsters viszont, aki éppen csütörtökön ünnepelte 23. születésnapját - tőle szokatlanul - sok hibával játszott és esélye sem volt arra, hogy legyőzze ellenfelét. (Esetleges sikere esetén, hétfőtől ismét világelső lehetett volna.)

A döntő két résztevője eddig 11 alkalommal játszott egymással és Henin-Hardenne vezet 10-1-re. Az idén háromszor mérkőztek (Sydney, Dubaj, Berlin) és mindig a belga győzött, Kuznyecova még szettet sem tudott nyerni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×