INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kisteleki: "A fél világ nekünk szurkol"

InfoRádió / MTI
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) müncheni kongresszusának résztvevői körében is igen kedvező a visszhangja a 2012-es magyar-horvát Európa-bajnoki pályázatnak.

A magyar sportvezető Berzi Sándorral, az MLSZ nemzetközi igazgatójával és Szepesi Györggyel, a magyar futballszervezet örökös tiszteletbeli elnökével vett részt a tanácskozáson.

"Az egész futballvilágban jól érzékelhető, mély nyomokat hagyott az eddig sikeres pályázatunk a 2012-es Eb-re, s nyugodtan állíthatom: a fél világ nekünk szurkol, mindenki lelkesen dicséri azt a munkát, amelynek köszönhetően esélyesek lettünk a rendezésre" - mondta Kisteleki István.

Az MLSZ-elnök hozzátette: nem csak az európai szövetségek irányítói szimpatizálnak a horvát-magyar közös kandidálással, hanem olyan távoli országok futballvezetői is, mint például Japán, Szingapúr vagy Új-Zéland.

"Mindegy, hogy kivel elegyedünk szóba, mindenki a korábbi világbajnokságok emlékeit idézi fel, a házigazdák elsősorban természetesen az 1954-es berni döntőről nosztalgiáznak a legszívesebben. Ugyanakkor érzékeltetik, hogy amennyiben sikerrel folytatjuk a megkezdett munkát, és szervezői lehetünk hat év múlva az Eb-nek, akkor nem csupán múltja, hanem jövője is lenne nálunk ennek a remek játéknak."

A FIFA kétnapos kongresszusa csütörtökön ér véget, majd pénteken a küldöttek díszvendégként lesznek jelen a Németország-Costa Rica vb-nyitómeccsen.

A címlapról ajánljuk