INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Forma-1: mindenki nyerni megy

Infostart / InfoRádió
A Renault, a Ferrari, és a McLaren versenyzői is győzni szeretnének a hétvégén megrendezendő Angol Nagydíjon.

A legmagabiztosabbnak talán Michael Schumacher tűnik, aki kijelentette: nyerni megy Silverstone-ba. "Világos, hogy faragnunk kell a hátrányunkból és eltökéltek vagyunk, hogy a felzárkózást már Silverstone-ban megkezdjük. A múlt heti tesztekkel ismét előre léptünk, így bizakodva várhatjuk a hétvégét. A célunk kétségtelenül az, hogy Silverstone-ban nyerjünk."

A Renault alakulatánál kicsit óvatosabbak. A világbajnoki címvédő Fernando Alonso a szokásosnál kicsit visszafogottabban értékelte az esélyeket: "Nincs értelme nagy jósolgatásoknak és nem állíthatjuk, hogy biztosan győzünk. A Ferrari nagyon erős lesz és talán a McLaren is, ha át tudják menteni a monacói formájukat. Nem lesz könnyű hétvége, de az biztos, hogy a győzelemért fogunk küzdeni." - jelentette ki a spanyol világbajnok.

A McLaren-nél is bizakodóak. Juan Pablo Montoya monacói második helye után abban reménykedik, hogy át tudják menteni jó formájukat Angliába. "Silverstone csodálatos pálya, van pár igazán izgalmas kanyar. Imádok ezen a helyszínen versenyezni és remélem, hogy sikerül megismételni a tavalyi eredményemet, amikor a hazai közönség előtt először győztem a csapat színeiben." - mondta a kolumbiai versenyző.

Bár a Honda új fejlesztésű motorral érkezik Silverstone-ba, céljuk azonban egyelőre nem a győzelem, csupán az élmezőnyhöz való felzárkózás. "A célunk az, hogy mindkét autóval pontszerző helyen végezzünk, de ez nehéz feladat lesz, mert a tempónk jelen pillanatban nem hasonlítható az élmenőkéhez. Abban biztos vagyok, hogy kihozzuk a maximumot az autóból." - jelentette ki a hétvégén hazai pályán versenyző Jenson Button.

A Williams-nél a pontszerzésben bíznak. Az 1982-es világbajnok Keke Rosberg fia, Nico az új fejlesztésű Cosworth motorokban bízik: "Silverstone rendkívül izgalmas pálya, amelyet jól ismerek, mert tavaly - főleg V10-es motorral - sokat teszteltem itt. Nem hiszem, hogy olyan erősek leszünk, mint Monacóban, de szerintem elcsíphetünk pár pontot. A múlt heti, intenzív barcelonai teszten számos dolgon javítottunk és a Cosworth is nagyot lépett előre a hajtóművel."

A címlapról ajánljuk