eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Crespo: több gólt kell rúgni, mint az ellenfél

Hernán Crespo négy éve már megtapasztalta a csalódás keserű ízét, hiszen ott volt abban az argentin válogatottban, amely hatalmas meglepetésre már a csoportkörök után csomagolhatott. A Chelsea csatára egyike a 2002-es csapat kevés túlélőinek, ami nem is csoda, hiszen megbízhatóan termeli a gólokat. Az interjúban a halálcsoportokról és a továbbjutás pszichológiájáról is beszél.

Négy éve is az úgynevezett "halálcsoportban" voltak, idén is abba kerültek. Hogyan reagáltak, amikor kiderült, hogy Hollandiával, Elefántcsontparttal és Szerbia-Montenegróval sorsolták össze Önöket?

Valami olyasmit éreztünk, hogy "jaj, már megint?". De a tiszteletlenség szándéka nélkül és jól megrágva a szavaimat, hiszen bármi megtörténhet, azt gondolom, hogy négy éve nehezebb csoportban voltunk, mint idén.

Szóval mi a továbbjutás titka?

Több gólt kell rúgni, mint az ellenfél...A viccet félretéve: azt gondolom, hogy a nyugalom érdekében az első két meccset meg kell nyerni. Vagy legalább az elsőt. Ez megnyugtathat minket. A másik minimális elvárás az, hogy nem szabad elveszíteni a második mérkőzést, miként az 2002-ben történt. Ráadásul nem akármilyen második meccset vesztettünk el, hanem az Anglia ellenit, ami egyedülálló összecsapás. Az angoloktól kikapni sok mindent jelent - klasszikus párosításról van szó.

Más a pszichológiai hatása?

Igen, és ezért más a helyzet idén. Lehet, hogy hasonló helyzetbe keveredünk - bár remélem, nem így lesz - de akkor sem veszítünk el egy derbit. Márpedig ennek komoly pszichológiai hatása van.

Milyen a hangulat az argentin csapaton belül?

A hangulat egyrészt kitűnő: nagyszerű képességekkel rendelkező játékosaink vannak, emberileg is kiemelkedőek. Másrészt a tavaszi két vereség (az egyik Anglia ellen) rossz szájízt okozott. Ott van a gond, hogy egy válogatott mérkőzés előtt három nap összetartás van, tehát nincs igazán idő a közös edzésekre. Pedig fontos a különböző csapatrészek összecsiszolása. Ez időigényes, de az alapanyag jó.

A csoportmérkőzések után, kitől tartanak?

Valójában ezen nem kellene előre gondolkozni, de ha már itt tartunk: ha továbbjutunk, akkor Angolával, Mexikóval vagy Portugáliával kerülhetünk szembe. Tehát elméletileg a nyolcaddöntőben nem várna ránk túl nehéz feladat. De ehhez először tovább kell jutnunk a csoportból. Csak azt követően van értelme számolgatni.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×