eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Honvéd kiütötte a Vasast

A férfi vízilabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén a Honvéd 15-5-re kiütötte a Vasast a Kőér utcai uszodában, ezzel 2:1-re szépített az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban.

Villámrajtot vett a Honvéd, a Vasas-kapufák sorjázása közepette a vendéglátók kétszer egymás után betaláltak, a játékrész végére pedig a kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely duplázása révén 4-1-re húzott el a hazai csapat.

A folytatásban egy másik kétszeres ötkarikás aranyérmes, az angyalföldi Steinmetz Barnabás bombázott a bal felsőbe, de a triplázó Kiss tartotta a különbséget, a válogatott társ, Biros Péter pedig jelezte: lassan kilábal a sérülés utáni hullámvölgyből (6-2).

Miután a kép nem változott, a harmadik nyolc percre négygólnyi (8-4) Honvéd-előny birtokában fordultak a csapatok. A Vasas még megpróbált visszazárkózni, de hatástalan akciói, az egyre fokozódó elbizonytalanodás (még kettős emberelőnyt is elpuskázott a piros-kék együttes) logikus következményeként mind jelentősebb hátrányba került a kihívó.

Ugyanakkor a bajnoki címvédő - a 10-8-ra, majd 9-8-ra elveszített első két meccs után - önmagához képest javuló játékkal, fokozatosan növelve előnyét végül kiütéssel, 15-5-re diadalmaskodott a teljesen összezuhanó Vasas felett, így 2-1-re módosított a párharc állásán. Ám még kétszer nyernie kell(ene) titulusa megvédéséhez.

A negyedik összecsapását csütörtök este rendezik a Komjádi uszodában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×