eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma

Sztárcsatárok hiányoznak a Milan-Barcelonáról

A Milan és a Barcelona is hazai győzelemmel hangolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésére. Az összecsapáson a Barcelona három kulcsjátékosa nem léphet pályára, de milánóiak sem a legerősebb összeállításban szerepelnek kedden este.

A Milan és a Barcelona is az előzetes esélyeket igazolta azzal, hogy bekerült a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Mindkét csapat szezonja kiemelkedően sikerült, a milánóiakat csak az bosszanthatja, hogy az olasz bajnokságban a Juventus még náluk is jobban szerepel.

Maldiniék pénteken 1-0-ra legyőzték városi riválisukat, az Intert, így a második helyet már aligha bukják el, az aranyérem megszerzésére viszont annak ellenére nem maradt sok esélyük, hogy a Juventus csak 1-1-es döntetlent hozott össze a Cagliari pályáján. A torinói csapat ugyanis még így is öt ponttal vezet.

Spanyolországban a Barcelona már gyakorlatilag bajnoknak számít, miután pénteken 1-0-ra legyőzte a szintén BL-elődöntős Villarrealt. A katalán gárda 11 ponttal előzi meg a második helyen álló Valenciát, és már csak öt forduló maradt hátra.

Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője az elmúlt héten még abban bízhatott, hogy a hiányzók nélkül várhatja a Barcelona elleni meccset, de Filippo Inzaghi belázasodott, hétfőn nem tudott edzeni sem, így nem léphet pályára kedden este. A lesipuskás csatárt vélhetően a szintén olasz Alberto Gilardino pótolja.

Frank Rijkaardra nehezebb feladat vár, hiszen a támadószekció három tagját is nélkülöznie kell. Az argentin Lionel Messire és a svéd Henrik Larssonra sérülés, a portugál-brazil Decóra pedig eltiltás miatt nem számíthat a holland edző, így a Barcelonának a szokásosnál is nagyobb szüksége lesz a Ronaldinho-Samuel Eto'o kettős eredményes játékára.

A két gárda eddig hétszer találkozott egymással: egy döntetlen mellett a Milan és a Barcelona is háromszor nyert. A legemlékezetesebb találkozójuk az 1994-es BL-döntő volt, akkor az olasz csapat 4-0-ra győzött.

A Milan egyébként utolsó 13 hazai BL-meccséből 12-t megnyert, egyszer döntetlent ért el, gólkülönbsége pedig 34-8. A katalánok ebben az idényben lejátszott 10 BL-összecsapásukon nem kaptak ki, 21-4-es gólkülönbségük pedig szintén önmagáért beszél.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×