eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Barcelona nyerni tudott Milánóban

A Barcelona taktikus játékkal 1-0-ra győzött a Milan otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A gólt a francia Ludovic Giuly lőtte az 57. percben Ronaldinho álompasszából. A visszavágót jövő szerdán rendezik.

A Milan kezdte jobban a meccset, az első negyedóra végére két óriási helyzetet is kialakított a hazai csapat, de Alberto Gilardino lövése után a kapufán csattant a labda, majd Andrij Sevcsenko fejesét Victor Valdés kivédte.

 

A félidő közepére a három kulcsjátékosát, Decót, Henrik Larssont és Lionel Messit is nélkülöző Barcelona átvette a irányítást, a remek színvonalú, látványos megoldásokban sem szűkölködő meccsen egyre többször veszélyeztett a vendéggárda.

 

A második félidőben is a katalánok voltak határozottabbak, míg Gilardino az 51. percben ismét óriási ziccerben hibázott, hat perccel később Giuly egy remek lövéssel megszerezte a vezetést a Barcelonának. A gól után nem sokkal Ronaldinho akár meg is duplázhatta volna az előnyt, de finom lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda.

 

A spanyol bajnoki címvédő a hátralévő fél órában rendkívül taktikusan játszott, és megérdemelten szerzett előnyt a jövő szerdai visszavágóra.

 

A Milan nem játszott rosszul, Kaká kiválóan osztogatott, de nagyon hiányzott a csapatnak a betegeskedő Filippo Inzaghi kapu előtti határozottsága. A másik oldalon Ronaldinho ismét szemet gyönyörködtető játékkal szórakoztatta a nézőket, Giuly pedig ismét bizonyította, hogy Frank Rijkaard vezetőedző bármikor számíthat rá.

 

Az elődöntő másik ágán az Arsenal a Villarrealt látja vendégül. A londoni meccs szerdán este háromnegyedkor kilenckor kezdődik.


Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×