eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Federer négy szettben jutott tovább; Hingis a negyeddöntőben búcsúzott

A negyeddöntő jelentette a végállomást a volt világelső Martina Hingisnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál a német Nicolas Kiefer 4 óra 48 perces meccsen győzött. Megszenvedett a sikerért a svájci Roger Federer is.

Bejutott az elődöntőbe a második helyen kiemelt belga Kim Clijsters az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a nyolc között 6:3, 2:6, 6:4-re nyert a volt világelső Martina Hingis ellen. A hosszú kihagyás után visszatérő svájci klasszis a negyeddöntő előtt szettet sem veszített, és most is csak nagy küzdelemben maradt alul.

Clijsters ellenfele Amélie Mauresmo lesz a fináléba jutásért. A francia versenyző a negyeddöntőben 6:3, 6:0-lal búcsúztatta a svájci Patty Schnydert.

A férfiaknál bekerült a négy közé a német Nicolas Kiefer, miután a torna eddigi leghosszabb összecsapásán, 4 óra 48 perc alatt 6:3, 0:6, 6:4, 6:7, 8:6-ra legyőzte a francia Sebastian Grosjeant.

Kiefert a 21. helyen emelték ki az Australian Open előtt, így csalódottan már biztosan nem távozik Melbourne-ből. A döntőbe kerülésért a világelső Roger Federer lesz az ellenfele.

A svájci sztár ismét nehezen jutott tovább. A tavaly előtti bajnok Federert már a német Tommy Haas is nagy küzdelemre kényszeríttette a nyolcaddöntőben, ám Nyikolaj Davigyenko annak ellenére még komolyabb erőbedobásra késztette, hogy ezúttal nem öt, hanem négy játszmában (6:4, 3:6, 7:6, 7:6-re) nyert a világelső.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×