eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Emmanuel Macron francia elnök (b) és Christian Estrosi, Nizza polgármestere (j) a késes támadás helyszínén, a nizzai Notre-Dame-bazilikánál, ahol egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket le is fejezte 2020. október 29-én. Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a támadást követően.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Eric Gaillard

Tunéziai bevándorló követte el a nizzai terrortámadást – a nap hírei

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a nizzai támadás után. Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni. Napokon belül megjelenik a tender a déli körvasút fejlesztésének kivitelezésére.

Hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni. Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője az operatív törzs tájékoztatóján közölte: a maszkot kizárólag az étel és ital fogyasztása alatt lehet levenni. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy újabb 200 mintavételi egységet hoznak létre a vizsgálatot végző Országos Mentőszolgálat részére.

Egy nap alatt újabb 2194 embernél azonosították a koronavírus-fertőzést Magyarországon. 56 többségében idős, krónikus beteg meghalt. Az aktív fertőzöttek száma 49.024-re nőtt. Összesen 1.634 ember halt bele a betegségbe.

Megjelent a Magyar Közlönyben a törlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló jogszabály. Eszerint a munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok és a közmunkások gyakorlatilag ugyanazokkal a feltételekkel vehetik igénybe a törlesztési moratóriumot jövő év júniusának végéig, ahogy eddig. A cégek közül csak a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások élhetnek a lehetőséggel.

Bizakodásra ad okot, hogy a legfrissebb adatok szerint 70 százalék feletti a foglalkoztatottság Magyarországon - mondta Bodó Sándor a területért felelős államtitkár az M1-en. A KSH adatai szerint 35 ezerrel dolgoztak kevesebben a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. Ugyanebben az időszakban 208 ezer munkanélküli volt, ami 46 ezerrel több mint egy évvel korábban.

Napokon belül megjelenik a tender a déli körvasút fejlesztésének kivitelezésére – jelentette be a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy ez a következő néhány év legnagyobb budapesti beruházása lesz. Kitért arra is, hogy az agglomerációs közösségi közlekedés javítása a legfőbb kihívás. A főváros aranytartalékának nevezte a budapesti vasútvonalakat.

Sikerrel zárult a Lánchíd felújításának első ajánlattételi szakasza. A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárás határidejére, október 28-ára árajánlatot nyújtott be mind a négy felkért gazdasági szereplő.

Videokonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival a magyar kormányfő a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Az Európai Tanács ülésének elején a résztvevők közös nyilatkozatukban elítélték a Franciaországban elkövetett iszlamista merényleteket, és szolidaritásukról biztosították a francia népet.

Egy 21 éves tunéziai bevándorló követte el a nizzai Notre-Dame bazilikában a három emberéletet követelő késes merényletet – erősítették meg az AFP francia hírügynökségnek a nyomozáshoz közel álló illetékesek. A rendvédelmi erők elfogták a támadót. Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×