INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

müller cecília

operatív törzs

koronavírus

A kormany.hu által közreadott képen Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én.

Operatív törzs: szigorodik a maszkkötelezettség

Infostart

Már a vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a viselése, és sportrendezvényeken is csak akkor lehet levenni, ha valaki fogyaszt. A napi tájékoztatón kiderült, hány egészségügyi dolgozót kellett eddig átvezényelni.

Csaknem 50 ezer az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, egyre többen vannak kórházban, és csütörtökre virradóra sem kevesebb halottat regisztráltak, mint 56. Friss járványadatok itt.

Az operatív törzs csütörtökön is megtartotta online sajtótájékoztatóját.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról, szigorodik hétfőtől a maszkhasználat Magyarországon, a vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk viselése, a sportrendezvényeken bevezetett szigorítások után, csak az étkezés idejére szabad azt levenni.

A szabályszegés esetén akár az adott helyet is bezárhatják - tette hozzá.

A hétvégével kapcsolatban (mindenszentek, halottak napja) elmondta, megerősítik a rendőri jelenlétet a temetőkben és azok környékén. Kérnek minden, temetőbe érkező embert, hogy ők is mindig viseljenek maszkot.

Továbbra is vannak, akik ellen a rendőrségnek kell fellépnie helytelen maszkviselés miatt, 14 ember ellen már szabálysértési feljelentésre is szükség volt.

Hatósági házi karanténok: 11 823 ellenőrzés rendőri ellenőrzés történt egyetlen nap alatt. E-ellenőrzést 1193 karanténos vállalt.

Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a tájékoztatón elmondta, az egyéni felelősség most nagyon fontos, kerülni kell a zsúfolt helyeket, és a napi adatok felsorolását követően szólt a 200 új tesztegység bevetéséről is.

Kért mindenkit, oltassa be magát influenza ellen, a megfelelő mennyiségű oltás rendelkezésre áll, úton van az oltási helyek felé. Tisztázta, mindkét, rendelkezésre álló oltóanyag biztonságos. Figyelmeztetett, hogy bár duzzanat, fájdalom lehet az oltás helyén, az elmúlik.

Kérdések - válaszok

- Újrafertőződés: mi a helyzet ebben Magyarországon?

- Folyamatosan bővülnek az ismeretek. Körülbelül hat hónapig védett valaki, aki átesett a koronavírus-fertőzésen.

- Kaphat-e influenza elleni védőoltást, aki vérhígító kezelésben létesül?

- Igen, amennyiben szinten tartott a helyzet. Az oltó orvos dönt vizsgálat után.

- Bírja-e a rendszer a tesztelést és a megnövekedett betegterhelést? Van-e elég személyzet?

- Megfelelő ütemben zajlik a dolgozók átirányítása, megfelelő a felkészültség a kórházakban, már 933 egészségügyi dolgozót irányítottak át.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergel
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018