eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Jövőre elkezdődhetnek a Budapest-Belgrád-vasútvonal kivitelezési munkái - Hírösszefoglaló

A keresztény identitás értékeit hangsúlyozta a miniszterelnök a keresztényüldözésről szóló konferencia megnyitóján. Legkorábban ennek a ciklusnak a végén lát lehetőséget a dugódíj bevezetésére a főpolgármester

A keresztény identitás értékeit hangsúlyozta a miniszterelnök a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján Budapesten. Orbán Viktor azt mondta: az alkotmány is kimondja, hogy Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam kötelessége.

Jövőre elkezdődhetnek a Budapest-Belgrád-vasútvonal kivitelezési munkái - mondta a magyar pénzügyminiszter. Varga Mihály erről Pekingben tárgyalt a hitelező kínai Eximbank vezetőivel. A magyar tárcavezető az InfoRádiónak kiemelte: kínai kollégájával pénzintézetek magyarországi fióknyitási lehetőégéről egyeztetett.

Legkorábban ennek a ciklusnak a végén lát lehetőséget a dugódíj bevezetésére a főpolgármester. Karácsony Gergely Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatára úgy reagált, hogy az atlétikai stadion ügyében megfogalmazottak nem javaslatok, hanem feltételek.

Végrehajtja az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást a kormány - mondta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a kormány kórházbezárásokra készülne.

A kormány célja, a magasan pozicionált, a társadalmi, gazdasági kihívásokra válaszolni képes felsőoktatási rendszer kialakítása - mondta az innovációs és technológiai miniszter az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén. Palkovics László éves beszámolójában sikeresnek minősítette a kancellári rendszert, amely segített rendezni az intézmények működését.

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy ez azokat a tantárgyakat érinti, amelyek tanítása a tizedik évfolyamon lezárul, mint például a földrajz. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire.

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte Kocsis Istvánt a Kúria. A Magyar Villamos Művek korábbi vezérigazgatóját hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolták.

Albániában 21-re nőtt a hajnali földrengés halottainak a száma, és több mint hatszáz sérült van, sokuk állapota súlyos. A balkáni országot 3 évtizede nem tapasztalt erősségű, 6,4-es földrengés rázta meg. Magyar áldozatokról nem tud a Tiranai Magyar Nagykövetség.

Gera Marina kapta a legjobb színésznő díját a Nemzetközi Emmy-díj gálaestjén a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért. A másik magyar jelölt, a legjobb tévé-minisorozat kategóriában indult Trezor című tévéfilm nem kapott díjat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×