eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
2022. november 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészről. Perry az 1990-es években a Jóbarátok című tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Willy Sanjuan

Nyomozást indítottak Matthew Perry halála ügyében

A szervezetében talált ketamin miatt vizsgálódnak a hatóságok.

A BBC beszámolója szerint a Los Angeles-i rendőrség kedden bejelentette, a kábítószer-ellenes ügynökséggel (Drug Enforcement Administration – DEA) és az amerikai postai ellenőrző szolgálattal (US Postal Inspection Service) együttműködve nyomozást indítanak a színész halálának ügyében – írja a hvg.hu.

Az orvosszakértők szerint korábban azt állapították meg, hogy ketamin akut hatásai vezethettek Matthew Perry halálához, a hatóságok pedig most azt szeretnék kideríteni, hogyan juthatott hozzá a szerhez. Hogy pontosan kiket hallgatnak ki, hol tart most a nyomozás, arról a rendőrség nem adott tájékoztatást.

Matthew Perry élettelen testére október 28-án találtak rá Los Angeles-i otthonában, a jakuzzijában. A decemberben nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyv szerint a vérében magas volt a ketamin szintje, emellett pedig a fulladás, koszorúér-betegség és a buprenorfin nevű szer hatása is hozzájárult a halálához.

Ugyan a színész halála előtt infúziós ketamin-kezelést kapott depresszió és szorongás miatt, de a jelentés szerint ennek már ki kellett volna ürülnie a szervezetéből, vagyis a halálakor a szervezetében lévő ketamin már nem abból a terápiás kezelésből származott. A dokumentumban emellett az is szerepel, hogy Perry asszisztense szerint a színész pszichiáterhez járt, és előírás szerint napi kétszer szedett buprenorfint.

A Jóbarátok sztárja nem titkolta, hogy gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdött, és többször járt elvonón. „A függőségem alakulása világosan nyomon követhető, ha megnézitek, milyen húsban vagyok az egyes évadokban: amikor pufi vagyok, akkor az alkoholt toltam, amikor sovány, akkor a bogyókat. Amikor kecskeszakállam van, akkor konkrétan gyógyszereken éltem” – írta memoárjában.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×