eur:
396.47
usd:
368.96
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Nyitókép: Pixabay.com

Az HBO magyar előfizetőit is érzékenyen érinti a most készülő nagy változás

A szolgáltatók figyelni kezdtek a jelszómegosztásra, és ebbe a sorba most az HBO MAX streamingplatformja is beállt.

A Warner Bros. Discovery (WBD), a Max anyavállalata 2024 végén tervezi bevezetni a korlátozásokat, a szigorítás részleteiről egyelőre keveset tudni, de a fizetős megosztás irányába való elmozdulás jövőre szélesebb körben elterjedhet – írja az itbusiness.hu.

A Max (korábban HBO Max, Magyarországon még HBO Max), a legújabb streamingszolgáltató, amely jelszómegosztási korlátozásokkal próbálja felturbózni streamingbevételeit. A Netflix tavaly kezdett szigorítani azon felhasználóknál, akik háztartáson kívül élőkkel osztották meg jelszavaikat. A Disney nemrégiben tájékoztatta a Disney+ és a Hulu előfizetőit arról, hogy a feltételezett fiókmegosztókat fizető előfizetőkké kívánják átalakítani.

Ezek a lépések a streamingvállalatok felhasználóbázis-bővítési és piacfehérítési erőfeszítései nyomán történnek, miközben a streamingpiac egyre zsúfoltabbá válik, ami arra kényszeríti a felhasználókat, hogy a pénztárcájuk lehetőségeihez szabott nehéz döntéseket hozzanak arról, melyik platform fér még bele a büdzsébe. A Netflixnél a jelszószabályozást követően megemelkedett mind az előfizetők száma mind pedig a bevétel. A Disney+ egyre több előfizetőt szerez, de küzd a profitábilis elérésével.

A jelszómegosztás visszaszorítása éppen egy olyan időszakban történik, amikor a kalózkodás egyre nagyobb méreteket ölt, ami a Warner Bros. Discovery kínálatát is erősen érinti. Évekig az HBO Trónok Harca-sorozata volt az illegális tartalomletöltések egyik legtöbbet keresett műsora, újabban pedig a The Last of Us és a Sárkányok Háza került az első helyre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×