eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ötforintos érmék a verőgép gyűjtőtálcáján a Pénzverő Zrt.-ben. Az öt-, a tíz-, és a húszforintosok verésével kezdetét vette az új, Magyarország feliratú pénzérmék készítése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában. A régi, Magyar Köztársaság feliratú érmék továbbra is törvényes fizetőeszközök maradnak, azokat csak a kopásuk függvényében vonják ki a forgalomból .
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Alaposan megünnepelheti az ország a most 100 éves Magyar Nemzeti Bankot

1924. április 26-án lett hatályos a Magyar Nemzeti Bankot létrehozó törvény, június 24-én pedig ténylegesen is megkezdődött a központi bank működése. Az évfordulóra számos programmal készülnek idén. Az InfoRádió Hergár Esztert, az intézmény társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóját kérdezte.

Száz évvel ezelőtt alkották meg a magyarországi pénzügyeket szabályozó és felügyelő Magyar Nemzeti Bank, amely erre egy MNB100 fantázianevű programsorozattal készül.

"Hazánk egyik legstabilabb és legnagyobb tekintéllyel bíró nemzeti intézményévé vált az MNB a száz év alatt, hatalmas szakmai tapasztalat gyűlt össze. Az emlékévben olyan időszakokat mutatunk be a nyilvánosságnak, amelyek jól szemléltetik, hogy eredményes küzdelmet folytatott az intézmény a magyar nemzeti érdekekért" – részletezte az InfoRádió megkeresésére Hergár Eszter, a jegybank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Programok, érmekibocsátások, rendezvények lesznek, de kiadványokkal és kiállításokkal is készülnek az MNB100 emlékév programfolyamában. "A közösségi médiában pedig egy tematikus sorozatot is elindítottunk, Száz év - Száz történet címmel, itt az MNB, illetve a forint történetéből idézünk fel egy-egy kis epizódot" – tette hozzá az igazgató.

Jelen lesznek az idei Educatio 2024 kiállításon is, és a jubileumi Pénz7 házigazdája is a 100 éves Magyar Nemzeti Bank lesz.

A jubileumi időszaki kiállítás a Széll Kálmán téri palotában megnyílt Pénzmúzeumban lesz.

A centenárium három fő időponthoz kapcsolódik:

  1. április 26-án lépett hatályba az MNB létrehozataláról szóló törvény
  2. május 24-én tartotta meg a Nemzeti Bankot tulajdonló részvénytársaság az alakuló közgyűlését
  3. június 24-én kezdte meg ténylegesen működését a jegybank.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×