eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JUNE 21: (Top L-R) Steve Binder, Baz Luhrmann, Austin Butler, (Bottom L-R) Harper Vivienne Ann Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough, and Finley Aaron Love Lockwood attend the Handprint Ceremony honoring Priscilla Presley, Lisa Marie Presley And Riley Keough at TCL Chinese Theatre on June 21, 2022 in Hollywood, California. (Photo by Jon Kopaloff/Getty Images)Baz Luhrmann, Austin Butler, (Bottom L-R) Harper Vivienne Ann Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough,
Nyitókép: Jon Kopaloff/Getty Images

Kovács Gellért: Elvis Presley műemléke lerombolhatatlan

Már látható a mozikban az Elvis Presley-ről szóló film. Kovács Gellért Filmszerész szerint a mozi arról a hatásról szól, amit az énekes kiváltott az emberekben.

Folytatódik a zenészlegendák életét feldolgozó hollywoodi filmek sora. Ezúttal Baz Luhrmann, a zenés műfaj veterán rendezője vitte vászonra Elvis Presley történetét. Az ikonikus amerikai énekest Austin Butler formálja meg, de mások mellett Tom Hanks és Olivia DeJonge is szerepel a filmben.

Kovács Gellért Filmszerész szerint az Elvis egy hagyományos életrajzi film, ami tulajdonképpen Tom Parker ezredes szemszögét leszámítva a szokásos kereteken belül halad, a születéstől a halálig követhetjük nyomon Elvis Presley karrierjét.

"Azzal, ahogy Baz Luhrmann rendező viszonyul a popkultúrához, a személyhez, a show-hoz és az abban résztvevő emberekhez, meghatározza, hogy ez a film sokkal inkább arról a hatásról szól, amit Elvis kiváltott az emberekben, hiszen ez az életrajzi film is annak a hatásnak az eredménye" - mondta a kritikus.

Úgy látta, Austin Butler nagyszerű a főszerepben. Jóképű és jó a hangja, de Elvis hangja jobban utánozható egy közepes tehetségű énekes-színész által, mint akár mondjuk Freddie Mercury hangja, a róla szóló moziban nem is próbálkoztak ezzel.

Kovács Gellért szerint arra is figyeltek a készítők, hogy az Elvis élete utolsó szakaszában jelenlévő drogfogyasztásból és alkoholizmusból fakadó mentális problémák erőteljesen megjelenjenek, de maguk a drogok, valamint a szexualitás nincsen jelen olyan szinten, ami miatt magasabb korhatár-besorolás alá esne a film.

"Tudunk már mindent erről az emberről. Nagyon erőteljesen dokumentálva van az ő tragédiája. Nem hiszem, hogy olyan dolgokról lehetne vagy kellene filmet csinálni vele kapcsolatban, ami lerombolná ezt a műemléket. Ez a műemlék lerombolhatatlan, pont erről szól ez a film" - fejtette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×