eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: vake.hu

Kétszer is látható a Jézus Krisztus Szupersztár a nagyböjtben

Vajon mit kezdenének az emberek, ha a mai felgyorsult, túlhajszolt életünkbe, a közösségi média és a celebek világába jönne el közénk valaki, aki egy új, másféle, mindezektől a felszínes dolgoktól távoli életmódot mutat? Ezt a kérdést járja körbe a városmajori katolikus közösség által színre vitt mű.

A budai Városmajori Jézus Szíve Plébánia közössége színpadra viszi Andrew Lloyd Webber és Tim Rice nagy sikerű rockoperáját, a Jézus Krisztus Szupersztárt.

Az első ízben 1971-ben bemutatott musical a modern könnyűzene eszközeivel szólaltatja meg az Újtestamentum történeteit Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig. A New York-i premiert követően a darab villámgyorsan világhírűvé vált. Számtalan feldolgozásban volt látható-hallható az elmúlt fél évszázadban; népszerűsége a bemutató óta töretlen.

Vajon mit kezdenének az emberek, ha a mai felgyorsult, túlhajszolt életünkbe, a közösségi média és a celebek világába jönne el közénk valaki, aki egy új, másféle, mindezektől a felszínes dolgoktól távoli életmódot mutat? Meghallanánk-e a szavát, követnénk-e őt? Vagy - akárcsak 2000 évvel ezelőtt - ismét kereszthalállal végződne-e a történet? A most színpadra állított, látványban és felfogásban egyaránt kortárs rendezésű előadás e kérdésekre keresi a választ.

A nagyrészt városmajori fiatalok által rendezett és előadott darab a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (Budapest, Szent László tér) lesz megtekinthető két alkalommal: április 8-án pénteken, valamint április 10-én, virágvasárnap. Részletek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×