INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

vatikán

magyar katolikus püspöki konferencia

tóth tamás

Magyar pap ad tanácsot Ferenc pápának

Magyar pap ad tanácsot Ferenc pápának

Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára a Kultúra Pápai Tanács konzultora lett. Megbízatása öt évre szól.

"A Vatikánnak vannak központi hivatalai, köztük pápai tanácsok. Ezek olyanok, mint a minisztériumok vagy más állami intézmények" - magyarázta Tóth Tamás, akit a Kultúra Pápai Tanács konzultorává neveztek ki.

"Ezeknek a pápai tanácsoknak vannak tagjai és konzultorai, más néven tanácsosai, akik ezeknek az intézményeknek a munkáját segítik"

- részletezte a tiszteletes.

Az 1982-ben, II. János Pál pápa által létrehozott Kultúra Pápai Tanács konzultorainak feladata, hogy a világ minden részéről összegyűlve segítsék a tanács munkáját.

Az elsődleges cél, hogy az egész világon részt vegyenek a kulturális életben és az evangelizáció elősegítésében

a helyi egyházi és nem egyházi szervezetekkel együttműködve. A keresztény kultúrát kell megmutatnia a világ különböző részein, és párbeszédet tud kezdeményezni a helyi kultúrával.

Tóth Tamás kinevezése, amelyet Ferenc pápától kapott, öt évre szól, és egyszer megújítható. A tanács tagjai és konzultorai az eredeti állomáshelyükön maradnak, de rendszeres kapcsolatban vannak a tanáccsal. Ha pedig a tanács tagja vagy konzultora gyakran fordul meg Rómában, akkor a Pápai Tanács épületében részt vehet a beszélgetésekben. Ezenkívül néhány évente van plenáris ülés, ahol a Pápai Tanács összes tagja és munkatársa közösen megvitatja az aktuális kérdéseket.

Nyitókép: Bodnár Patrícia, Magyar Hírlap

Kapcsolódó hang

Tóth Tamás kinevezése a Kultúra Pápai Tanács konzultorává
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018