eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Hamar Zsolt karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóeseményén a Művészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2018. április 4-én. A nyitányon Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriuma hangzik el. A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivált március 30. és április 22. között rendezik meg. Magyarország legnagyobb kulturális eseménysorozatán mintegy 40 helyszínen több mint száz program várja a közönséget.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Megválasztották az év művészeit a Nemzeti Filharmonikusoknál

A kitüntetést Tönköly József klarinétművész és Széll Cecília szoprán énekművész veheti át az együttes hangversenyén, csütörtökön az Olasz Kultúrintézetben Budapesten.

A Nemzeti Filharmonikusok tagjai évtizedek óta titkos szavazással választják meg az év legkiválóbb, legjobbnak ítélt művésztársukat.

Az idén a kitüntető címet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek szavazatai alapján Tönköly József klarinétművész nyerte el, a Nemzeti Énekkar művészeinek voksai alapján az év énekkari művésze Széll Cecília szoprán énekművész lett - közölték a Nemzeti Filharmonikusok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×