INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

nemzeti filharmonikusok

2019.07.11. 19:30

Valamennyire mindannyiunkban benne van a karmester

Pénteken a Grazioso Kamarazenekar koncertjével indul a szombathelyi 35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál több mint egyhetes programsorozata. Mitől jó egy karmester, és miként lehet ezt tanítani? – Erről kérdeztük Hamar Zsoltot, a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatóját, aki három éve vezeti a karmester mesterkurzust Szombathelyen
2018.06.20. 16:56

Bernstein "Kaddish" szimfóniáját adják elő a Zsinagógában

Különleges előadással zárul csütörtökön a Nemzeti Filharmonikusok évada a Dohány utcai Zsinagógában. Elhangzik a 100 éve született Leonard Bernstein III. szimfóniája, amelyet John Fitzgerald Kennedy meggyilkolt amerikai elnök emlékének ajánlott. Ebben a zenekar és a Nemzeti Énekkar mellett narrátorként Dunai Tamás színművész, szólistaként pedig Sümegi Eszter is közreműködik.
2017.12.28. 08:45

Különleges képzést tartott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Első alkalommal hirdette meg egyhetes Zenekari Akadémiáját a Nemzeti Filharmonikusok. 16 felsőoktatásban tanuló fiatal hangszeres művész vett részt a zenekari zenészképzésre fókuszáló kurzuson, amelynek tematikája a hetet záró Kodály-koncert programjára épült.
2017.09.19. 14:01

Okostelefonon is játszanak a Nemzeti Filharmonikusok

Kodály, Liszt és Dohnányi művei csendülnek fel a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó koncertjén a Müpában, ahol Ránki Dezső zongorázik majd. Ez lesz az első évad, amelyet Herboly Domonkos és Hamar Zsolt vezetése alatt kezd meg az együttes.
2017.04.10. 13:20

Így folytatódik a filharmonikusok munkája Kocsis Zoltán halála után

A Nemzeti Filharmonikusok következő évada már a nemrég kinevezett vezetők ízlését, törekvéseit tükrözi majd. A pontos program még nem nyilvános, ám annyi biztos: a korábbinál több koncertet terveznek. Kocsis Zoltán iránti tiszteletből egy évig nem játszanak majd Bartókot, a Strauss-sorozat viszont folytatódik – tette hozzá Hamar Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2017.03.10. 15:12

Hamar Zsolt a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója

Hamar Zsoltot nevezte ki a miniszter a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatójának, a főigazgatói posztot pedig Herboly Domonkos veszi át. A tavaly elhunyt Kocsis Zoltán főzeneigazgatói helye pedig továbbra is betöltetlen marad.
2017.01.27. 16:03

Próbatermi vendégségbe hívnak a filharmonikusok

Szombaton koraeste próbatermi vendégségre várja a Nemzeti Filharmonikusok az érdeklődőket. A kamarazene javából hallhatunk válogatást a zenekar művészeinek tolmácsolásában, az est házigazdája Mácsai János lesz.
2016.11.03. 15:10

Japán után Kínába mennek a Nemzeti Filharmonikusok

Szerda este Oszakában fejeződött be a Nemzeti Filharmonikusok Japán koncertturnéja. Október 22-én indultak, és összesen nyolc hangversenyt adtak Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével Japán leghíresebb, legnagyobb hangversenytermeiben.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018