INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

laposa bence

szőlő

bor

aréna

Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni

Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni

Infostart / InfoRádió

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

A Balatoni Kör elnöke szerint nem őszi meg tavaszi szezont kell létrehozni a balatoni régióban.

"Abban hiszünk, hogy ha valaki bármikor hétvégi szabadidős programon gondolkodik, akkor az egyik első lehetőségként a Balaton jusson az eszébe" - mondta Laposa Bence badacsonyi borász az InfoRádió Aréna című műsorában.

A prioritások között a sokadik helyre tenné a fürdőrégiót.

"Nagyon egyszerű oka van:

ahhoz, hogy 35 fokban valaki bemenjen a vízbe és megfürödjön, túl nagy marketingaktivitásra nincs szükség.

Tehát még a kiemelt hónapokban is sokkal inkább azt kellene megmutassuk, hogy a fürdésen kívül mit tud még csinálni a vendég" - mondta.

Szerinte azt kell tudni megmutatni, hogy a Balaton Magyarországon Budapesttel egyenrangú gasztronómiai régió, messze a legtöbb jó színvonalú, izgalmas étteremmel a főváros után. Továbbá "a balatoni meghatározó borrégiója az országnak, fantasztikus választékkal", kirándulóturizmusban pedig az egyik legelkapottabb régió, nem beszélve arról, hogy a szabadidősportokat tekintve "a legfrekventáltabb desztináció", szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne ott futó, kerékpár- vagy triatlonverseny.

"Nagyon aktív kulturális kínálattal, fantasztikus történelmi tájjal, épületekkel, hagyományokkal rendelkezik a tó és a szűkebb környéke; nekünk a régiót ezek mentén kell tudni definiálni"

- tette hozzá Laposa Bence. Ehhez még szerinte a vízfelület adta lehetőségek, a vízi sportok, a vitorlázás is fontos identitásképző.

Jó évjárat lehet 2019

A most zajló szüretről szólva elmondta, minden ilyenkor dől el, "ilyenkor keletkezik a szőlőből a bor".

"Az előző hétvégén zajlott a hagyományos badacsonyi szüreti felvonulás, amely az egyik legrégebbi az országban. Legutóbb pedig mi magunk tartottunk egy-kétszáz embernek borvacsorákat, dűlőtúrákat, üzemlátogatásokat" - újságolta.

A 2019-es évjárattal kapcsolatban azt mondta, minden szőlőről akkor lehet nyilatkozni, ha le van szedve, ki van préselve és a hordóban vagy a tartályban van, vagyis "október közepén lehet szummát mondani".

"Esőre nincs szükségünk,

ha a továbbiakban nem fog esni, jó évjárat lehet. Az látszik, hogy nem lesz rekordtermés, ami nem feltétlenül baj, de egyelőre nagyon szépek és zamatosak a fürtök, bogyók."

- adott helyzetjelentést.

Szerinte a borász tudására akkor van igazán szükség, ha nem jó az évjárat, és hirtelen, gyorsan kell csinálni mindent a nem túl jó időjárási viszonyok közepette.

A teljes beszélgetést alább megtekintheti, meghallgathatja.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Laposa Bence - Aréna, 1. rész
 
Laposa Bence - Aréna, 2. rész
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018