INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

törőcsik mari

körhinta

ajándék

színház

debrecen

Budapest, 2012. november 28. Törőcsik Mari színésznő a Makk Károly filmrendező 87-ik születésnapját ünneplő Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Törőcsik Mari megható ajándékot kapott

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Debrecenből vittek mézeskalácsszívet és egy videoüzenetet a Körhinta egykori főszereplőjének.

Debrecenben a Nagyerdei Szabadtéri Színházi évad május 29-én a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes grandiózus Körhinta-produkciójával nyílik meg. A Sarkadi Imre novellája alapján a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében kelti életre Pataki Mari és Bíró Máté a filmvászonról is jól ismert történetét a szabadtéri színpadon. A közelgő bemutató alkalmából Debrecen városa tisztelete és szeretete jeléül küldött ajándékot Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas színművésznek - írja a haon.hu.

Törőcsik Mari velemi otthonában személyesen fogadta Bódor Editet, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetőjét. A Nemzet Színésze, háromszoros Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész meghatódva nézte meg az ebből az alkalomból Soós Imre leszármazottja által készített videoüzenetet, megjegyezve, hogy mennyire boldog, hogy a család így őrzi Soós Imre emlékét.

Örömmel vette át a film soraival díszített mézeskalácsszívet, amelyen ez az ikonikus idézet olvasható: „Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom, a földhöz a föld törvénye, a józan ész, mint két ember egymás-akarása?” Az ajándékon a filmidézet mellett a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Papp László, Debrecen polgármestere aláírásai is láthatók, amelyek a május 3-án megtartott Nagyerdei Szabadtéri programjait ismertető sajtótájékoztatón kerültek rá.

Törőcsik Mari közel egy órán keresztül folytatott meghitt hangulatú beszélgetést Bódor Edittel, akit arra kért, hogy tolmácsolja köszönetét Debrecen városának. „Üdvözlöm Debrecen városát! Ebből a pár sorból, amit küldtek, úgy érzem, ez a város az enyém is, mert szeretete árad felém. Emlékeimben a városhoz a Körhinta kötődik, s az Aranybika szálló is, ahol nagyon szerettem lakni…”

Nyitókép: MTI/Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018