eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2012. november 28. Törőcsik Mari színésznő a Makk Károly filmrendező 87-ik születésnapját ünneplő Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTI/Zih Zsolt

Törőcsik Mari megható ajándékot kapott

Debrecenből vittek mézeskalácsszívet és egy videoüzenetet a Körhinta egykori főszereplőjének.

Debrecenben a Nagyerdei Szabadtéri Színházi évad május 29-én a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes grandiózus Körhinta-produkciójával nyílik meg. A Sarkadi Imre novellája alapján a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében kelti életre Pataki Mari és Bíró Máté a filmvászonról is jól ismert történetét a szabadtéri színpadon. A közelgő bemutató alkalmából Debrecen városa tisztelete és szeretete jeléül küldött ajándékot Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas színművésznek - írja a haon.hu.

Törőcsik Mari velemi otthonában személyesen fogadta Bódor Editet, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetőjét. A Nemzet Színésze, háromszoros Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész meghatódva nézte meg az ebből az alkalomból Soós Imre leszármazottja által készített videoüzenetet, megjegyezve, hogy mennyire boldog, hogy a család így őrzi Soós Imre emlékét.

Örömmel vette át a film soraival díszített mézeskalácsszívet, amelyen ez az ikonikus idézet olvasható: „Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom, a földhöz a föld törvénye, a józan ész, mint két ember egymás-akarása?” Az ajándékon a filmidézet mellett a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója és Papp László, Debrecen polgármestere aláírásai is láthatók, amelyek a május 3-án megtartott Nagyerdei Szabadtéri programjait ismertető sajtótájékoztatón kerültek rá.

Törőcsik Mari közel egy órán keresztül folytatott meghitt hangulatú beszélgetést Bódor Edittel, akit arra kért, hogy tolmácsolja köszönetét Debrecen városának. „Üdvözlöm Debrecen városát! Ebből a pár sorból, amit küldtek, úgy érzem, ez a város az enyém is, mert szeretete árad felém. Emlékeimben a városhoz a Körhinta kötődik, s az Aranybika szálló is, ahol nagyon szerettem lakni…”

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×