eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tagozati díjakat adott át a Magyar Művészeti Akadémia

Elkezdődött a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) évi második rendes közgyűlése csütörtökön a Pesti Vigadóban.

Tagozati díjat kapott U. Nagy Gábor és Varga Levente építész, Meszléry Judit színművész, Gyimesi Kálmán operaénekes, Molnár Péter képzőművész, Bereznai Péter festőművész, Kerényi Mária újságíró, zenekritikus, Erdei Péter karnagy és Buczkó György üvegtervező, szobrászművész.

Szőts István-díjban részesült Pörös Géza filmtörténész és Koncz Csaba fotóművész, Illyés Gyula-díjat adományoztak Vasy Géza írónak, irodalomtörténésznek és Dávid Gyula írónak, irodalomtörténésznek. Cs. Szabó László-díjat vehetett át Molnár Attila fotótörténész és Láng Gusztáv irodalomtörténész, Erdélyi Zsuzsanna-díjat érdemelt ki Szerényi Béla népzenész, művésztanár és Vetró Mihály kézműves, művésztanár.

Az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat 2018-ban csak egy tagozati díjat adományozott. A díj pénzbeli elismeréssel jár, amelynek összege bruttó 1 millió forint.

A közgyűlésen az akadémikusok egyebek mellett a májusi közgyűlés óta eltelt időszakra vonatkozó elnöki és testületi tájékoztatókat hallgatnak meg és hoznak róluk döntést. A 2018. évi tevékenység áttekintésével tájékoztató hangzik el az elnök, az elnökség, a tagozatok és a bizottságok munkájáról.

A közgyűlés dönt posztumusz tiszteletbeli és tiszteletbeli tagokról is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×