eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Ipari alpinista a Nagyszínpad bontásán, miután befejeződött a 26. Sziget Fesztivál a Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Látogatócsúccsal zárt a Sziget

Minden eddiginél többen, 565 ezren voltak kíváncsiak a fesztivál programjaira, a Sziget a hétből három napon is teltházas volt.

A szervezők már a jövő évi programot tervezik, az első 2019-es sztárfellépő neve akár egy hónap múlva ismert lehet. Keddre is teltházat vártak: sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó nap is megtelik a Hajógyári-sziget, de az eső egy kicsit beleszólt.

Fiatalok távoznak az óbudai Hajógyári-szigetről a fesztivál zárása után.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fiatalok távoznak az óbudai Hajógyári-szigetről a fesztivál zárása után.
MTI Fotó: Mónus Márton

"2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be csúcsként, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, amelyek nem számítottak teljes napoknak - ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot. Mostantól azonban hétnapos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy 3 teltházas nappal számolva, majd' 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt" - mondta Kádár Tamás főszervező.

Kádár Tamás korábban elmondta, hogy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki. Ennek első lépéseként idén a nagyszínpad sztárfellépőire csaknem 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben, jövőre pedig ezt az összeget még fél milliárddal növelik.

Már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót vonzanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül

- közölték a szervezők.

A Sziget ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, így megjelent maga "Borat", azaz Sacha Baron Cohen brit komikus színész is, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre. A fellépők közül MO például itt ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a párját is elhozta, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után a backstage-ben beálltak bartendernek, a Mumford & Sons, Shawn Mendes és Dua Lipa pedig a közösségi médiában méltatták a fesztivált.

Megérkezett a Sziget kezdete óta számolt kilencmilliomodik látogató is.

Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amelyről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére.

A szervezők értékelése szerint jól vizsgázott a Green Planet környezettudatos akció is. Idén megduplázták az újrahasznosítható hulladék mennyiségét. Nagyjából 500 ezer darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség.

A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék a Szigeten,

másfél millió eldobható pohártól tudták mentesíteni a környezetet. Így, a szervezők szerint, környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×